Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς: "Εκλογές αμέσως μετά το PSI, συνεννοηθήκαμε;"


Στη φράση «δεν μπορώ να διανοηθώ τη χώρα μου με άδεια ράφια» συμπύκνωσε ο Αντώνης Σαμαράς την ανάγκη να υπερψηφισθεί αύριο από τη Βουλή το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.
Την ίδια στιγμή, «σήκωσε» το θέμα των εκλογών, σε μία προσπάθεια να διαλύσει εντυπώσεις ότι έχει συναινέσει παρασκηνιακά στη μετάθεσή τους στο (μακρινό) μέλλον...


Κάλπη ίσον βαλβίδα κοινωνικής εκτόνωσης
Μιλώντας στην κοινοβουλετική ομάδα της ΝΔ ο κ. Σαμαράς ανέλυσε (περισσότερο διεξοδικά από ποτέ) τον λόγο για τον οποίον πρέπει να στηθούν κάλπες μέσα στην άνοιξη: «Τα άκρα ενισχύονται θυμίζοντας το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Οι εκλογές θα λειτουργήσουν λυτρωτικά για το φρόνημα του λαού και, κυρίως, εκτονωτικά για την ελληνική κοινωνία. Αν δεν γίνουν, θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», είπε, εμφανίζοντας την κάλπη σαν βαλβίδα εκτόνωσης.
Αυτή, δηλαδή, είναι η απάντησή του στα επιχειρήματα που προβάλλουν κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Καρατζαφέρης (σ.σ. αλλά και κοινοτικοί παράγοντες, ανεπισήμως) πως εάν γίνουν τώρα εκλογές, θα προκύψει πολύ ενισχυμένη η Αριστερά με ό,τι αυτό σημαίνει για τις μετεκλογικές εξελίξεις.
«Όταν ολοκληρωθεί το PSI θα ζητήσω την άμεση διάλυση της Βουλής. Αλλιώς κυβερνήστε χωρίς εμάς. Είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε εκλογές και θα το κάνουμε. Συνεννοηθήκαμε νομίζω», ήταν η επωδός.

Αλλαγή πολιτικής για ανάταξη-ανάπτυξη
Σ΄αυτό το πλαίσιο, ο κ.Σαμαράς εμφάνισε τη ΝΔ ως τη μοναδική δύναμη «υπευθυνότητας και σύνεσης». Υπενθύμισε τους λόγους για τους οποίους απέρριψε την λάθος συνταγή του πρώτου Μνημονίου και για τη «δυστυχώς δικαίωσή μας εντός κι εκτός Ελλάδας» αφού η χώρα βυθίσθηκε στην ύφεση και η ανάπτυξη αναβάλλεται κάθε χρόνο για τον επόμενο.
Και δεσμεύθηκε πως ο ίδιος, μετά τις εκλογές (εάν τις κερδίσει, βεβαίως) θα δώσει τη μάχη της ανάταξης και ανάπτυξης της χώρας: «Επιμένω ότι η συνταγή του Μνημονίου ήταν καταστροφικό λάθος. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και διατήρηση τη κοινωνικής συνοχής. Αλλά για να γίνει αλλαγή πολιτικής πρέπει να υπάρχει χώρα».
Υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν, θα λογοδοτήσουν

Κατακεραύνωσε την κυβέρνηση Παπανδρέου («δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα, υπέγραφαν ότι τους έδιναν») και δεσμεύθηκε ότι για «τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ θα έλθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη Βουλή».

Στον αντίποδα, όπως αναμενόταν, τοποθέτησε τις «σκληρές διαπραγματεύσεις» των τελευταίων ημερών που οδήγησαν σε όποια θετικά αποτελέσματα ήταν δυνατόν, όπως οι μικρότερες μειώσεις στις συντάξεις…

Πού είναι… ο πάτος στο βαρέλι;
Μοίρασε τις ευθύνες εξίσου στον προηγούμενο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου («έλεγε ότι θα βγουμε στις αγορές το 2011 και ότι θα είχαμε ανάκαμψη το 2012») και στον νυν Ευ.Βενιζέλο (τον Ιούλιο έλεγε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι και αμέσως μετά κατέρρευσαν τα πάντα, μιλούσε για πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 και αλλά ακόμη για το πρωτογενές έλλειμμα παλεύουμε»).
Αναφέρθηκε στην «καταστροφική πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα» εξαιτίας της οποίας «η Ευρώπη έπαψε να μας έχει εμπιστοσύνη».
ΝΔ =η μόνη συντεταγμένη δύναμη στο χάος
Ως εκ τούτων, εμφάνισε τη ΝΔ ως τη μόνη «συντεταγμένη δύναμη στο χάος», περιγράφοντας την εικόνα των άλλων δύο κομμάτων που στήριξαν το πρώτο Μνημόνιο και τα λάθη του ως εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ που επέβαλλε το Μνημόνιο και ειρωνευόταν εμάς σήμερα διαλύεται. Οι ίδιοι το λένε. Εγιναν ζούγκλα. Ο ΛΑΟΣ φεύγει από την κυβέρνηση και καταψηφίζει το οικονομικό πρόγραμμα. Δεν θα το σχολιάσω»...

«Δεν θέλω τζάμπα μάγκες»
Οσο για την κομματική πειοθαρχία στην αυριανή ψηφοφορία; Ξεκαθάρισε πως όποιος βουλευτής σκεφτεί μικροπολιτικά και προς ίδιον εκλογικό όφελος, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Τσάμπα επαναστάτες και τσάμπα μάγκες δεν τους θέλω υποψηφίους», ήταν η προειδοποίηση.
Και το… καρότο; «Σκεφτείτε και κάντε το καθήκον σας, σας έχω εμπιστοσύνη»…

Πηγή  capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

2 σχόλια:

  1. Γελιέσαι, Σαμαρά, αν νομίζεις ότι μ'αυτό που κάνεις θα κερδίσεις εκλογές!!! Αυτοδυναμία δεν θα είχες ούτως ή άλλως. Τώρα όμως-να το θυμάσαι-θα είσαι ΑΝΕΤΑ 2ο κόμμα!!! Μπράβο τα κατάφερες κι ακολουθείς το ΠΑΣΟΚ στην κατηφόρα!!! Θέλει ταλέντο να το κάνεις κι αυτό!!Τι να πώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληγωμένος Νεοδημοκράτης11 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:47 μ.μ.

    Πριν δυο χρόνια κάναμε αγώνα να σου παραδώσουμε το κόμμα για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, αλλά εσύ Αντώνη πρόδωσες όλους όσους σε πιστέψαμε και σε εμπιστευτήκαμε. Αλήθεια, σε ποιους χρωστάς και υποκύπτεις σε όλες αυτές τις πιέσεις; Και μην μας πεις ότι το κάνεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες γιατί δυστυχώς πλέον δεν είμαστε σε θέση να σε πιστέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή