Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πως θα γίνει η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου


Την Κυριακή 18 Μαρτίου, με εκλογές από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 9ης πρωινής και 5ης απογευματινής, θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε στις οργανώσεις του Κινήματος, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης
Θα προηγηθεί στις 10 και 11 Μαρτίου, Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την διαμόρφωση προγραμματικών θέσεων...

Τα Μητρώα Μελών και Φίλων του ΠΑΣΟΚ, πιστοποιούνται και κλείνουν την 5η Μαρτίου, ενώ θα ανοίξουν ξανά, την Κυριακή 18 Μαρτίου, τις ίδιες ώρες στις οποίες θα διεξάγεται η ψηφοφορία προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι, στα πλαίσια της "ανοιχτής διαδικασίας", όπως ακριβώς έγινε και το 2007.

Η εγγραφή γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: "Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος", αναφέρεται στην εγκύκλιο του κ. Καρχιμάκη.

Στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ μπορούν να λάβουν μέρος, Έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους, οι πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ με το διαβατήριό τους και μετανάστες με την άδεια παραμονής τους, ενώ όλοι οι ψηφοφόροι προκειμένου να ψηφίσουν στην εκλογή της 18ης Μαρτίου, θα καταβάλλουν το ποσό των 2 ευρώ σε καθορισμένο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

Τα Μητρώα Μελών και Φίλων, συσχετισμένα με τους εκλογικούς Καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών και τον εθνικό εκλογικό αριθμό, θα αποτελέσουν ανά Νομαρχιακή Επιτροπή τη βάση των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι θα παραδοθούν, μέσω Νομαρχιακών Εκλογικών Επιτροπών (ΝΕΕ), στις Εφορευτικές Επιτροπές (ΕΕ) των Εκλογικών Κέντρων (ΕΚ).

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων, σε χώρους που θα επιλεγούν με ευθύνη των ΝΕ Επιτροπών, ενώ σε κάθε ΕΚ μπορούν να υπάρχουν περισσότερες από μια κάλπες. Επίσης, ο κατάλογος των εκλογικών κέντρων και των καλπών θα υποβληθεί στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) και στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση μη πιστοποιημένων εκλογικών κέντρων η καλπών.

Η εκλογική διαδικασία θα υποστηριχθεί με χειρόγραφο σύστημα πιστοποιημένων εντύπων της ΕΚΑΠ και με δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά Νομό, ή Περιφέρεια ή Δήμο Μητροπολιτικών Συγκροτημάτων ή Περιφερειών.

Ενστάσεις κατά των εκλογικών διαδικασιών, την ημέρα της ψηφοφορίας, υποβάλλονται πρωτοβάθμια στην ΕΕ του ΕΚ και δευτεροβάθμια στην ΕΚΑΠ.

Η ΕΚΑΠ, επίσης, με ειδική αναφορά στην κατευθυντήρια οδηγία και στον κανονισμό ψηφοφορίας, θα εξειδικεύσει την εφαρμογή των διαδικασιών στις Οργανώσεις του Εξωτερικού (Ελληνισμός της Διασποράς).

Στην εγκύκλιό του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η εκλογή προέδρου του Κινήματος "δεν είναι απλά μια ακόμα εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια διεργασία μέσα από την οποία, με κριτική στάση, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι πέρα από πρόσωπα και μηχανισμούς, ξέρουμε σε κρίσιμες ώρες να υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τον κομματικό φορέα μας, αλλά και την ίδια την δημοκρατική παράταξη."

Επίσης ο κ. Καρχιμάκης καλεί σε ενεργό συμμετοχή τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζει ότι λίγο μετά την εκλογή προέδρου, "θα βρεθούμε όλοι μαζί μπροστά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, στις οποίες ενωμένοι θα δώσουμε για μια ακόμα φορά τη μάχη για τη δημοκρατική παράταξη" και επισημαίνει ότι "η συμβολή όλων μας στην διεξαγωγή της εκλογής προέδρου αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή πορεία του Κινήματος προς τις εθνικές εκλογές".

Πηγή  nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου