Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

¨Ηττα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πάτρα με 30-22 στον πρώτο τελικό

(φώτο από παλαιότερο αγώνα)
Μπορεί να έπαιζαν σε έναν τελικό πρωταθλήματος και μάλιστα εκτός έδρας. Μπορεί απέναντί τους να είχαν την μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια Ορμή Πάτρα.
Αυτό όμως δεν εμπόδισε σε τίποτα τα κορίτσια του Κύρου Σαράφη να την κοιτάξουν στα μάτια και να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα τους έδινε το δικαίωμα στον επαναληπτικό που πρόκειται να γίνει το Σάββατο στα Γιαννιτσά να φτάσουν στο όνειρο της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος. Και αν σε συνδυασμό με την ενίσχυση των φίλων της ομάδας επαναλάβουν στον δεύτερο τελικό την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου στο σημερινό παιχνίδι, τότε ίσως η υπόθεση τίτλος να είναι ακόμα ανοιχτή...


Σίγουρα η συμμετοχή σε έναν τελικό από μόνη της να αποτελεί μία τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο της Πέλλας, ωστόσο αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για τα κορίτσια του Μεγάλου Αλεξάνδρου τα οποία έδωσαν έναν από τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτόν τον πρώτο τελικό θέλοντας ταυτόχρονα να στείλουν ένα μήνυμα στις αντιπάλους της ότι δεν τους αρκεί απλά ότι έφτασαν μέχρι εδώ, αλλά τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο τελικό σε λίγες ημέρες δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί, και ότι η ομάδα του Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς θα πρέπει να ματώσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο αν θέλει να στέφει και φέτος πρωταθλήτρια.  

Ο αγώνας
Η ομάδα του Κύρου Σαράφη αν και βρέθηκε να χάνει με 11-6 στο 17’ (μεγαλύτερη διαφορά για το 1ο ημίχρονο) ωστόσο με ένα επιμέρους 0-2 κατάφεραν να μειώσουν στα επόμενα 3 λεπτά και με την λήξη του 2ου δεκαλέπτου στα 3 τέρματα, μία διαφορά που διατήρησαν μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου 16-13. Στο δεύτερο ημίχρονο αν και Μέγας κατέβαλε κάθε προσπάθεια να κρατηθεί κοντά στο σκορ, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο η κούραση λύγισε τα κορίτσια της ομάδας των Γιαννιτσών φτάνοντας την διαφορά στα μεγαλύτερα επίπεδα του αγώνα, τα 8 τέρματα 30-22 δίνοντας σαφώς ένα σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς το ερχόμενο Σάββατο στην ομάδα της Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 6-5, 12-9, 16-13 (ημχ.), 20-16, 25-20, 30-22

Η συνθέσεις για τα γκολ για τις δύο ομάδες:
ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ (Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς): Καλασνίκοβα, Μαρλαφέκα, Παπαδοπούλου Αν. Καράγιωργα 3, Ευαγγελίδου 3, Στράτου 3, Ζιλινσκάιτε, Παπάζογλου, Στανκούτε 3, Πένεφ 6, Κασάπη, Βαφειάδου 5, Στρατάκη 7, Αποστολοπούλου.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κύρος Σαράφης): Γιαντσή, Χατζηπαρασίδου 8, Μπατζαρακούδη 4, Παπαδπούλου Ι., Γεωργιάδου 1, Πιπιλακίδου, Παπαδοπούλου Μ. 3, Ιωαννίδου 2, Τσιτσούκη, Αναστασίου 4, Παρασκευαΐδου.

Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, δίλεπτα: 3-6, πέναλτι: 4/4-4/4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου