Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μέχρι τις 30 Μαρτίου οι αιτήσεις για "Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις" από τον Δήμο Αλμωπίας


Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους ότι μέχρι και την 30η Μαρτίου 2012,ημέρα Παρασκευή, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τους φακέλους τους, προκειμένου να ενταχθούν στην Δράση 1.2 του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» για τη Βιολογική Κτηνοτροφία, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Α.Π.800/19605/17-02-2012).
Ως δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης 2.1 μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:..

·         Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:
α. επαγγελματίες αγρότες
β. κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
αα. Είναι φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.
ββ. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.
Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας πρόσκλησης, έστω κι αν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, οι ακόλουθες κατηγορίες:
i. Όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών.
ii. Όσοι έχουν αποκλεισθεί από τις ενισχύσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων ή δράσεων και για όσο χρόνο ισχύει ο αποκλεισμός.
iii. Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα, για δέκα έτη.
iv. Ανήλικα άτομα.
Στη δράση μπορούν να ενταχθούν τα παρακάτω ζώα: αίγες και πρόβατα εκτατικής και ημισταυλισμένης εκτροφής, βοοειδή με γαλακτοπαραγωγική κατεύθυνση και βοοειδή με κρεοπαραγωγική/διπλή κατεύθυνση εκτατικής και ημισταυλισμένης εκτροφής.
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις κατά τόπους Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) καθώς και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.).
Περισσότερες πληροφορίες, οι κτηνοτρόφοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013») καθώς και στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλμωπίας.
Αντιδημαρχία Αγροτικής-Κτηνοτροφικής
Παραγωγής & Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου