Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών για τις απαράδεκτες εικόνες με τα παρατημένα ζώα στην Αλμωπία


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μόλις πληροφορήθηκε το θέμα με τα παρατημένα αιγοπρόβατα στα σκουπίδια, στην περιοχή της Αλμωπίας, κοντά στην Τοπική Κοινότητα Υδραίας, έδωσε εντολή στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ώστε, άμεσα, να διερευνηθούν οι συνθήκες αυτού του συμβάντος...
Ήδη μετά από εντολή του Δ/ντή της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τσαντάκη κλιμάκιο κτηνιάτρων μετέβη στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα νεκρά ζώα. Ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε την όσο το δυνατό επίλυση του προβλήματος που, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «μόνο θλίψη, και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει αυτή η ανεύθυνη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής».

Ο κ. Θεοδωρίδης πρόσθεσε: «Είναι πραγματικά άσχημες οι εικόνες αυτές, μια ανάλγητη πράξη η οποία μπορεί να έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις αφού εκτός της οικολογικής καταστροφής και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, μεγενθύνει το πρόβλημα αν αναλογιστεί κανείς ότι τα κουφάρια των αιγοπροβάτων αποτελούν τροφή για τα αδέσποτα σκυλιά. Επίσης, θέλω να στηλιτεύσω τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες δεν αρμόζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία εν έτη 2012 και απεύχομαι να δημιουργηθεί ξανά τέτοιο γεγονός. Η προστασία της δημόσιας υγείας και ασφαλούς διαβίωσης όλων των πολιτών της Πέλλας είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτονόητη υποχρέωση όλων μας».

Τέλος, κατά την πραγματοποίηση της ενδελεχούς έρευνας που πραγματοποίησαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρέθηκαν δεκαέξι (16) πτώματα αιγοπροβάτων, από τη σήμανση ανευρέθη ο ιδιοκτήτης τους στον οποίο και θα επιβληθούν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επιπλέον, τα πτώματα περισυνελέγησαν από τα συνεργεία του Δήμου Αλμωπίας και στάλθηκαν σε κλίβανο αποτέφρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου