Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Επέκταση του Προγράμματος Ανακύκλωσης Υλικών στο Δήμο Αλμωπίας


Ο Δήμος Αλμωπίας και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας ενημερώνει ότι, το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών εφαρμόζεται πλέον και στη Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου.
Πιο συγκεκριμένα. Kάδοι ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί στις Τοπικές Κοινότητες Εξαπλατάνου, Μηλιάς, Κωνσταντίας, Ίδας, Χρυσής και στον οικισμό Ριζοχωρίου και σταδιακά το πρόγραμμα επεκτείνεται και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου...

Απώτερος στόχος του Δήμου Αλμωπίας είναι να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης εντός του 2012 σε όλες τις τοπικές κοινότητες, ώστε με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων να προστατεύεται το περιβάλλον, η δημόσια υγεία και να εξοικονομούνται τεράστιες ποσότητες πρώτων υλών και ενέργειας.
Ο Δήμος Αλμωπίας προγραμματίζει ενημερωτικά σεμινάρια και ημερίδες, προκειμένου η ανακύκλωση να γίνει κοινή συνείδηση, συλλογική ευθύνη και κομμάτι της καθημερινής ζωής όλων των δημοτών.
Τα απορρίμματα είναι ευθύνη όλων και η ανταπόκριση των δημοτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης θα καθορίσει την επιτυχία του.
Ο Δήμος Αλμωπίας καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν στην ανακύκλωση και στην ενεργή στήριξη όλων των ενεργειών και δράσεων, που αποβλέπουν σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον και σε μία πιο όμορφη Αλμωπία.


                                                                                                                                             Από το Δήμο Αλμωπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου