Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μήνυμα της προέδρου ΔΗΚΕΠΑΠ Ερασμία Λούσπα για την Ημέρα της Γυναίκας


«Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας για να θυμίζει πως όσα βήματα και αν έχουν γίνει προς την αυτονόητη κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, είναι ακόμη πολλά αυτά που πρέπει να ακολουθήσουν.. Και σίγουρα το πρώτο θύμα αυτής της πολύπλευρης κρίσης είναι η γυναίκα.
Η Ελληνίδα όμως του 2012 είναι διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων δεκαετιών, όπου οι μορφωμένες και επαγγελματικά επιτυχημένες γυναίκες αποτελούσαν εξαίρεση. Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε, πως σήμερα η γνώση, η επιδεξιότητα και ο δυναμισμός, δεν αποτελούν χαρακτηριστικά μόνο των ανδρών. Σήμερα έχουμε αποφασιστικό λόγο και ρόλο στην κοινωνία. Έχουμε τη γνώση, τη διαίσθηση, την ψυχή, την ευαισθησία...

Αντιμετωπίζοντας το ερώτημα «καριέρα ή οικογένεια», σήμερα εμείς οι γυναίκες επιλέγουμε να ασχοληθούμε και με τα δύο. Νιώθουμε υπερήφανες για όλα όσα έχουμε κατακτήσει. Και πραγματικά έχουμε πετύχει πολλά. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Έχουμε έναν ρόλο πολυδιάστατο, στον οποίο ανταποκρινόμαστε με δυναμισμό αλλά και με μεγάλη επιτυχία. Παραμένοντας η ψυχή της οικογένειας, είμαστε ταυτόχρονα σύζυγος-σύντροφος, μητέρα που μεταφέρει με αγάπη αρχές και αξίες στα παιδιά της, αλλά και επιτυχημένη επαγγελματίας.
Η γυναίκα κατάφερε πραγματικά να κυνηγήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της και έτσι να προσφέρει στην κοινωνία και στον εαυτό της. Μετέχει ενεργά στα κοινά. Πρωταγωνιστεί στη ζωή και έχει καταλάβει σημαντικές θέσεις στο δημόσιο βίο. Ανταποκρίνεται επάξια σε όλους τους ρόλους, ξεχωρίζει και διακρίνεται. Αξίζει πραγματικά με έναν κοινό συλλογικό στόχο να δημιουργήσουμε νέες προσδοκίες, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας». 

Χρόνια μας Πολλά
Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ
Ερασμία Λούσπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου