Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Καταγραφή Συνταξιούχων Δημοσίου με τη φυσική τους παρουσία στις τράπεζες


Η Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προτίθεται να προβεί στην καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου με τη μέθοδο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους στα πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες). Η καταγραφή θα αρχίσει από την 15 Μαρτίου 2012 και θα διαρκέσει δύο μήνες, δηλαδή έως την 15 Μαΐου 2012.

Για τους συνταξιούχους οι οποίοι αδυνατούν αποδεδειγμένα να προσέλθουν στα καταστήματα των τραπεζών θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία. Συγκεκριμένα...
αυτοί θα καταγραφούν μέσω νόμιμου πληρεξούσιου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων διαμονής των συνταξιούχων. Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι παραπάνω εκπρόσωποι θα προσέρχονται στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου με πρόσφατη εξουσιοδότηση (με ημερομηνία όχι προγενέστερη του τριμήνου) θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής ή από τον Διευθυντή του Ιδρύματος στο οποίο νοσηλεύεται ή διαμένει ο συνταξιούχος και ακόμη το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο του συνταξιούχου και το έγγραφο το οποίο έχει ήδη σταλεί στον συνταξιούχο και φέρει τον κωδικό αριθμό καταγραφής του.   Εναλλακτικά η καταγραφή μπορεί να γίνει από υπάλληλο Ο.Τ.Α. ο οποίος θα μεταβαίνει στην κατοικία του συνταξιούχου για την καταγραφή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου