Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ανθρωποκυνηγητό για απάτη - μαμούθ εις βάρος του ΙΚΑ


Εντατικές έρευνες στην Αθήνα, στη Λακωνία και σε άλλες περιοχές της χώρας πραγματοποιεί η Οικονομική Αστυνομία για την εξιχνίαση απάτης πολλών εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του ΙΚΑ από κύκλωμα που καρπωνόταν μεγάλα ποσά με παράνομα επιδόματα και εικονικές νοσηλείες.
Από τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου έχουν προσαχθεί πέντε γυναίκες, υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΙΚΑ σε υποκαταστήματα της Αττικής, έχουν κατασχεθεί τρία πολυτελή αυτοκίνητα καθώς και το χρηματικό ποσό των 960.000 ευρώ που βρέθηκε στη διάρκεια έρευνας σε ένα από τα σπίτια των προσαχθέντων...

Η έρευνα επικεντρώθηκε στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Καλλιθέας, όπου έχει εντοπισθεί ο κύριος κορμός του κυκλώματος. Η πολυτελής ζωή κάποιων υπαλλήλων είχε κινήσει τις υποψίες οι οποίες, όπως φαίνεται, οδηγούν σε μια από τις μεγαλύτερες απάτες που έχει αποκαλύψει η Οικονομική Αστυνομία.
Τα μέλη του κυκλώματος φέρεται ότι έρχονταν σε συνεννόηση με ιδιώτες, τους οποίους εμφάνιζαν σαν ασθενείς ή δικαιούχους επιδομάτων. Από τις παράνομες συναλλαγές εισέπρατταν το μεγαλύτερο ποσοστό από τα χρήματα των επιδομάτων και των εικονικών νοσηλειών. Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δράση εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια.

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου