Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οι επενδύσεις με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LEADER συνεχίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Μία νέα επένδυση προστέθηκε σήμερα, 6/3 στον κατάλογο των επενδύσεων που συγχρηματοδοτούνται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER με την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προέδρου της ΑΝΠΕ κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελειών κ. Πέσιου Ευαγγέλου, ο οποίος εκπροσώπησε τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού . Αφορά τη δημιουργία μονάδας ψύξης και διαλογής...
οπωροκηπευτικών στην Τοπική Κοινότητα Αμπελειών του Δήμου Πέλλας. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται στις 277.000,00 ευρώ.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Σε μια εποχή όπου το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών συρρικνώνεται η ανάγκη στήριξης των αγροτικών συνεταιρισμών και των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων προς όφελος των τοπικών αγροτικών προϊόντων είναι μεγάλη. Ο εκσυγχρονισμός και η πραγματοποίηση επενδύσεων που θέτουν τις βάσεις για ποιοτική διαχείριση και εμπορία – εξαγωγή των ευαίσθητων αγροτικών προϊόντων όπως είναι τα οπωροκηπευτικά, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής και τη στήριξη της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Ζητούμενο είναι η διαφανής λειτουργία των συνεταιρισμών, η σταθερότητα στις τιμές και το αποτελεσματικό marketing ώστε να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας και οικονομικής βιωσιμότητας. Μέσω του LEADER, το οποίο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, δημιουργείται μία ευοίωνη προοπτική για τη ανάπτυξη των αγροτικών συνεταιρισμών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε ένα στέρεο υπόβαθρο ώστε να ανταποκριθούν στη ζήτηση των καταναλωτών για ποιοτικά προϊόντα και να σταθούν με αξιώσεις στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον προς όφελος των παραγωγών και της τοπικής οικονομίας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου