Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το ντιμπέιτ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα των τηλεμαχιών. Μέχρι σήμερα παραμένει ασαφές αν και πόσα ντιμπέιτ θα διεξαχθούν, καθώς επίσης και ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα μετάσχουν σε αυτά. 

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει για το θέμα την Πέμπτη. «Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς δεν θέλει τον τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου», διότι «έχει μια αποστροφή στο διάλογο ή δεν νοιώθει σιγουριά για τις θέσεις που υποστηρίζει», είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. «Είναι τουλάχιστον κωμικό ο κ. Βενιζέλος να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για σταθερότητα απόψεων και θέσεων», απάντησε η ΝΔ...

Τη διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή έχουν τα κόμματα που διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας.
Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, σύμφωνα με τον οποίον ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει το ντιμπέιτ ενδεχομένως επειδή δεν νιώθει σιγουριά για τις θέσεις του, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε:
«Είναι, τουλάχιστον, κωμικό, ο κ. Βενιζέλος να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για σταθερότητα απόψεων και θέσεων. Και εάν ο ίδιος προσπαθεί να ξεχάσει αυτά που έλεγε, εμείς του θυμίζουμε ότι:
-Είναι ο ίδιος που μιλούσε -τον περασμένο Ιούνιο-  για “πάτο στο βαρέλι”, αλλά πάτος δεν μπήκε.
-Είναι ο ίδιος που -μόλις πρόσφατα - ισχυριζόταν ότι ήταν, δήθεν, εναντίον του μνημονίου, αλλά τον κάρφωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας πως τόσο ως υπουργός, όσο και ως νομικός, ήταν βασικός συντάκτης του.
-Είναι ο ίδιος που υποστήριζε ενθουσιωδώς το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα, για να υποχωρήσει ατάκτως, μετά τις εσωτερικές και διεθνείς αντιδράσεις.
-Είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως δεν θα έμπαινε χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, ώσπου το επέβαλε κι αυτό.
Η σταθερότητα θέσεων σε όλο τους το μεγαλείο!».
Οι δηλώσεις Βενιζέλου
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι το θέμα τείνει να γίνει κάτι σαν το γεφύρι της Αρτας, επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στον κ. Σαμαρά.
«Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς δεν θέλει τον τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου, απέφυγε τους προηγούμενους μήνες, όσο ήμουνα Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών και τον απευθείας κοινοβουλευτικό διάλογο μαζί μου. Νομίζω ότι έχει μία αποστροφή στο διάλογο ή δεν νοιώθει τη σιγουριά που απαιτείται για τις θέσεις που υποστηρίζει και για τη στρατηγική της κομματικής αυτοδυναμίας του κομματικού εγωισμού και της δικής του προσωπικής επιδίωξης για την κατάληψη της πρωθυπουργίας».
Αναφερόμενος στην πρόταση που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για δύο τηλεμαχίες ανάμεσα στους προέδρους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και άλλες δύο μεταξύ όλων των αρχηγών των κομμάτων, πρόσθεσε ότι «θεσμικά ως τώρα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις υπήρξε τηλεοπτικός διάλογος των Αρχηγών των δύο κομμάτων. Αυτό δεν ακυρώνει τον τηλεοπτικό διάλογο όλων των Πολιτικών Αρχηγών, γι' αυτό η πρότασή μας ήταν δύο συζητήσεις με τον κ. Σαμαρά, δύο συζητήσεις με όλους. Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται εντυπωσιακά αλαζονικός και επειδή "απορία ψάλτου βηξ", τώρα προτείνει συζήτηση στη Διακομματική Επιτροπή, για να βρούμε "νέες μορφές ουσιαστικού διαλόγου". Στο μεταξύ θα έχει τελειώσει η προεκλογική εκστρατεία».
«Οι μέρες περνούν, επανέρχομαι και ζητώ από τον κ. Σαμαρά να επιδείξει σεβασμό στους πολίτες, να έρθει να μιλήσουμε, γιατί η αντιπαράθεση, ο καλόπιστος διάλογος αλλά διάλογος είναι αυτός που αναδεικνύει τις θέσεις των κομμάτων, τυχόν αντιθέσεις, τυχόν αντιφάσεις και επιτρέπει στον πολίτη να κάνει μία ολοκληρωμένη αξιολόγηση. Δεν έχουμε μεγάλα χρονικά περιθώρια, ο ωφέλιμος χρόνος λιγοστεύει. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται εχθρικός προς το διάλογο, αυτό δεν νομίζω ότι τιμά την ίδια τη Δημοκρατία μας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν θέλουν διάλογο μεταξύ όλων των αρχηγών
Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών επανέλαβε ο Αλέκος Καλύβης. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει» σχολίασε σχετικά με τη στάση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
«Ας σταματήσουν το κακόγουστο θέατρο και τους τακτικισμούς οι εκπρόσωποι του δικομματισμού. Στην ουσία δεν θέλουν τον ζωντανό τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών», πρόσθεσε.

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου