Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Εθελοντική αιμοδοσία στη Μνήμη των Ελλήνων του Ποντιακού Ελληνισμού


Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας σε συνεργασία με τους Ποντιακούς Συλλόγους της Π.Ε. Πέλλας και τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα και καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν όλοι οι πολίτες της Πέλλας που μπορούν να δώσουν αίμα. Συγκεκριμένα:..


v    Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών την περίοδο 8 -18 Μαΐου
v    Στο Νοσοκομείο Έδεσσας την περίοδο 6 – 16 Μαΐου
v    Στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας την Τετάρτη 2 Μαΐου
v    Στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης την Δευτέρα 7 Μαΐου
v    Στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας την Τρίτη 8 Μαΐου
v    Στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας την Πέμπτη 10 Μαΐου

Οι ώρες πραγματοποίησης της αιμοδοσίας είναι οι εξής:
·               Στο Νοσοκομείο Έδεσσας, Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 13:00 και 18:30 – 19:30 το απόγευμα και Σάββατο - Κυριακή 11:00 – 13:00.
·               Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 12:30.
·               Στα Κέντρα Υγείας Κρύας Βρύσης, Σκύδρας, Άρνισσας και Αριδαίας 09:00 – 12:30 το πρωϊ.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί αιμοληψία και ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων της Γενοκτονίας, την Κυριακή 20 Μαϊου, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στα Γιαννιτσά και ώρες 10:00 – 12:30.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «H διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί μία συμβολική πράξη για την απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής στους αδικοχαμένους προγόνους μας. Οι αγώνες των Ελλήνων του Πόντου, οι αξίες τους, τα ιδανικά τους και η αυτοθυσία τους αποτελούν για εμάς πολύτιμο φάρο προσανατολισμού για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων και δοκιμασιών.

Καλώ τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην εθελοντική αιμοδοσία. Επίσης, συγχαίρω τα Ποντιακά Σωματεία για την πρωτοβουλία τους, τον Διοικητή των Νοσοκομείων και τα Τμήματα Αιμοδοσίας για τη συνεργασία τους.  Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα Μέσα Ενημέρωσης της Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμβολή τους στην ευρύτερη δυνατή διάδοση της ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου