Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας  γνωστοποιείται  ότι  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Ν. 4061/22-3-2012 (ΦΕΚ Α΄66/22-3-2012) «περί διαχείρισης και προστασίας ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» όποιος κατέχει ακίνητο, το οποίο διαχειρίζεται από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να υποβάλει αίτηση εξαγοράς του στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Καστοριάς, εφόσον μπορεί να αποδείξει κατοχή αυτού πριν από την 5-6-1993 και η επιφάνεια του δεν υπερβαίνει τα δέκα (10) στρέμματα...

  Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ κατάθεσης των αιτήσεων εξαγοράς από τους ενδιαφερόμενους λήγει στις  22-9-2012  και θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατωτέρω αναγραφόμενα δικαιολογητικά.

1.      Έξη (6) τοπογραφικά διαγράμματα και σε ψηφιακή μορφή (cd) στα οποία να καθορίζεται το ακίνητο κατά θέση, όρια και συντεταγμένες στο ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς (ΕΓΣΑ 87 & ΗΑΤΤ).
2.      Βεβαίωση από την Κτηματική Υπηρεσία Πέλλας  του Υπουργείου Οικονομικών ότι το ακίνητο δεν αποτελεί ανταλλάξιμη έκταση.
3.      Βεβαίωση του οικείου Δασαρχείου ότι το ακίνητο δεν έχει δασική μορφή, δεν έχει κηρυχθεί αναδασωτέο και δεν είναι προστατευόμενη περιοχή σύμφωνα με τα άρθρα 18 & 19 του Ν. 1650/1986
4.      Βεβαίωση της ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων  Έδεσσας και της 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ότι το ακίνητο δεν αποτελεί αρχαιολογικό χώρο ή ζώνη μνημείου.
5.      Βεβαίωση μηχανικού σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 23 του Ν. 4014/2012 σε περίπτωση που έχει ανεγερθεί αυθαίρετο κτίσμα.
6.      Αποδεικτικά στοιχεία για την κατοχή του ακινήτου πριν την 5-6-1993, όπως πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, ιδιωτικά συμφωνητικά με βέβαιη χρονολογία, πράξεις δωρεάς, έκθεση γεωπόνου που βεβαιώνει την ηλικία των δέντρων σε πολυετείς καλλιέργειες αλλά και οποιοδήποτε στοιχείο αποδεικνύει την άσκηση διακατοχικών πράξεων πριν την 5-6-1993 με την πεποίθηση ότι ήταν κύριος αυτού. Δεν αποτελούν μέσο απόδειξης για την κατοχή του ακινήτου οι ένορκες βεβαιώσεις.

ΔΕΝ υπάγονται στην διάταξη αυτή τα ακίνητα της παραγράφου 3 του άρθρου1, δηλαδή οι ανταλλάξιμες εκτάσεις, δάση, δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, προστατευόμενες περιοχές των άρθρων 18 & 19 του Ν. 1650/1986, χώρους και ζώνες μνημείων που προστατεύονται από την αρχαιολογική υπηρεσία, αιγιαλό και παραλίες, καθώς και σε άλλες προστατευόμενες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, περιοχές.
• Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα τμήματα Τοπογραφίας-Εποικισμού-Αναδασμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Εδέσσης και Γιαννιτσών  με συνημμένα όλα τα δικαιολογητικά που αναγράφονται  παραπάνω.
Πληροφορίες :Τμήματα Τοπογραφίας Εποικισμού κ Αναδασμού
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΕΡΥΘΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ  τηλ  2382084424
ΕΔΕΣΣΑ :ΚΑΡΤΣΩΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  2381351365
                                                                                                         Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                                                 ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου