Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

«Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς»



Στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Περιβάλλον και Πολιτισμός», η οποία για το 2012 έχει ως θέμα τη φωτιά και τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας, Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», η ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό εργαστήρι κεραμικής της ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας, το τμήμα κεραμικής του Συλλόγου Απελλής και τον κεραμίστα Γιάννη Σταγγίδη προγραμματίζει στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Πέλλας τη διενέργεια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος γνωριμίας με την κεραμική τέχνη της αρχαίας Ελλάδας. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων έχει ως εξής:..


11 και 12 Οκτωβρίου: Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Πέλλας, το τμήμα κεραμικής ενηλίκων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και Α.Μ.Ε.Α. θα γνωρίσουν τις τεχνικές της αρχαίας κεραμικής τέχνης. Επιπλέον στις 12 Οκτωβρίου θα κατασκευάσουν και θα πυροδοτήσουν κεραμικό κλίβανο που θα ανοιχτεί την επόμενη μέρα.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012: Στις 11 π.μ. τελετή παράδοσης κεραμικού κλιβάνου από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. κ. Ε. Λούσπα στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας. Από τις 10 π.μ. ως τις 8 μ.μ. στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, πρόγραμμα γνωριμίας με τις τεχνικές της αρχαίας κεραμικής τέχνης, ελεύθερο για το κοινό, προετοιμασία και πυροδότηση του κεραμικού κλιβάνου.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012: 10π.μ. – 12 μ. Άνοιγμα του κεραμικού κλιβάνου και παρατήρηση των αποτελεσμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Χαρ. Τσούγγαρης, και κ. Ευ. Χρυσοστόμου τηλ.: 23820 31160.
                            
                                                                         Η Προϊσταμένη της Εφορείας

                                                     

                                                                     ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ
                                                                               Αρχαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου