Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Γιατί καθυστερεί η έναρξη των μαθημάτων σε Ωδείο, σχολή χορού, καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.λ.π.



Με αφορμή την καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος στην έναρξη των μαθημάτων στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, στην Σχολή Χορού, στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, αλλά και στην Σχολή Πληροφορικής της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες και το ενδεχόμενο πρόκλησης σύγχυσης για τους ακριβείς λόγους αυτής της καθυστέρησης, γνωστοποιούμε στους ενδιαφερόμενους γονείς και μαθητές τα παρακάτω:..

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 12 του Ν.4071/2012, το προσωπικό των νομικών προσώπων των ΟΤΑ (Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ) πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παιδείας (Ωδεία, Σχολές Χορού, Καλλιτεχνικά Εργαστήρια κ.λ.π.), έχει υπαχθεί σε διακριτή διαδικασία έγκρισης και εξαιρέθηκε από τον περιορισμό των μειώσεων. Πιο απλά, το Υπουργείο Εσωτερικών εντάσσει το προσωπικό αυτών των δομών (καθηγητές μουσικής, χορού, κλπ) στους περιορισμούς για τις προσλήψεις στο δημόσιο, παρόλο που οι αμοιβές στηρίζονται στην καταβολή αντιτίμου.

Με σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.), αποστάλθηκαν όλα τα αιτήματα των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο ΥΠ.ΕΣ. Από το τέλος Ιουλίου δεν έχει δοθεί για το θέμα καμία απάντηση από το ΥΠ.ΕΣ., με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά ωδεία, οι σχολές χορού, τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια κ.λ.π.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση του ΥΠ.ΕΣ. έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το θεσμικό πλαίσιο και τον προγραμματισμό του Υπουργείου Πολιτισμού για την έναρξη του α’ εξαμήνου των ωδείων με αποτέλεσμα να προκαλείται επιπλέον πρόβλημα με τις εξετάσεις των μαθητών και την απόκτηση πτυχίων και διπλωμάτων.
Η Δημοτική Αρχή Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με παράγοντες των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών και ασκούν πιέσεις σε κάθε κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσης, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία των παραπάνω δομών της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου