Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώνεται η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο διευθέτησης ρεμάτων της Αλμωπίας



Ο Γιάννης Ανδρίτσος εισηγητής στην Επιτροπή Ανάπτυξης στις 28/9/2012

Στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, είναι ενταγμένο το έργο «Διευθέτηση τμημάτων ρεμάτων του Δήμου Αλμωπίας». Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου αποτελεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησής του. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδρίτσος ο οποίος αποτελεί μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας...
εισηγήθηκε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής (Παρασκευή 28/9). Η Επιτροπή, εξετάζοντας τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου το οποίο κατασκευάζεται εντός της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 «Όρος Βόρας» και λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του κ. Ανδρίτσου, ενέκρινε ομόφωνα να υπάρξει θετική γνωμοδότηση.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ανδρίτσος, σε δήλωσή του αναφέρει: «Τα συγκεκριμένα ρέματα τα οποία έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη διευθέτησή τους, παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων. Οι εργασίες που θα γίνουν αποσκοπούν στην ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα πρόκειται για ρέματα τα οποία βρίσκονται στα αγροκτήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων Όρμας, Λουτρακίου και Προμάχων. Μέσα από τη διευθέτησή τους εξασφαλίζεται η ομαλή ροή των υδάτων, η αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων και η προστασία από τη διάβρωση.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο, καθώς πραγματοποιείται εντός μίας περιοχής με σημαντικά φυσικά οικοσυστήματα, είναι σημαντικό να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στην Επιτροπή, όπως και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη την αποδοτική συνεργασία που είχαμε».  

Γιάννης Ανδρίτσος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου