Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο Γιάννης Σμπώκος στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου



Στη σύλληψη του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκου προχώρησε την Τρίτη η υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.
Εις βάρος του 61χρνου, Γ. Σμπώκου εκδόθηκε το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης για απολογία κατηογρούμενος για την πράξη της νομιομοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια από κοινού κατ’ε εξακολούθησιν και κατά επάγγελμα.
Ο κ. Σμπώκος συνελήφθη στις 17:30 απόγευμα στο γραφείο του στη λεωφόρο Μεσογείων στους Αμπελοκήπους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία διενεργεί έρευνα στο σπίτι του στην Κηφισιά...

Στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ο Γιάννης Σμπώκος ήταν επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλους και διετελεσε και γγ Εξοπλισμών. Σύμφωνα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες των αρχών, ο κ. Σμπώκος φέρεται να έχει διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην αποδοχή εκατομμυρίων από προμήθειες και να έχει πάρει και ο ίδιος ένα μεγάλο μερίδιο από αυτές, επενδύοντάς το σε ποικίλες κερδοφόρες δραστηριότητες.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», που δημοσιεύθηκαν σε άρθρο της Ιωάννας Μάνδρου στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σμπώκος φέρεται να έχει διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην αποδοχή εκατομμυρίων από προμήθειες και να έχει πάρει και ο ίδιος ένα μεγάλο μερίδιο από αυτές, επενδύοντάς το σε ποικίλες κερδοφόρες δραστηριότητες.

Πηγή  kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου