Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση και Πορεία του ΚΚΕ στην Αριδαία ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης




Με μαχητικό συλλαλητήριο στην Αριδαία απάντησε αγωνιστικά η Νομαρχιακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ  στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, τον νέο αντεργατικό προϋπολογισμό της συγκυ-βέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  κάνοντας πράξη αυτό που  συζητούν καθημερινά και τα λαϊκά στρώματα της Αλμωπίας δηλ. το ότι «δεν πάει άλλο»! και ότι «κάτι πρέπει να γίνει»!  
        Στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Αριδαίας μίλησε από τη Νομ.Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ ο γραμματέας της Ουγγρίνος Αλέκος . Με την ολοκλήρωση της ομιλίας...
ακολούθησε αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης ξεσηκώνοντας τους κατοίκους με συνθήματα ενάντια στο φόρτωμα των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού, όπως :  «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά-Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» , «Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού-Τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού» , «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή -με το ΚΚΕ για την ανατροπή» , «Τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία-Έξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία» , κ.ά.

      Ο ομιλητής τόνισε :
     «Καλούμε όλους τους κατοίκους της Καρατζόβας , πρώτα-πρώτα την εργατική τάξη, τους αγρό-τες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να δώσουν αποφασιστική απάντηση, συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μονοπωλίων.
        Να αποδοκιμάσουμε μαζικά & αποφασιστικά και να αντιπαλέψουμε τα βάρβαρα μέτρα, που η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου κατόπιν εντολών της Τρόϊκας ( Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου-Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας & Ε.Ε. ), φέρνει για ψήφιση στη βουλή.
          Εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, συνταξιούχοι, νεολαίοι της Αριδαίας !
     Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη έφτιαξαν μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια, ένα ακόμα "μνημόνιο - φωτιά". Κατέθεσαν στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού, που αποκαλύπτει ότι δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Η καταιγίδα αντεργατικών μέτρων πάει χέρι - χέρι με έναν τυφώνα αισχρής προπαγάνδας, ψέματος και απάτης.
       Έχουμε μπροστά μας έναν ορυμαγδό νέων μέτρων για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων. Μια ολομέτωπη επίθεση με ασήκωτα χαράτσια, σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες. Στο σφαγείο πάνε τα προνοιακά – κοινωνικά επιδόματα, τα κονδύλια για συντάξεις, μισθούς, ασφάλιση, υγεία.
      Μειώνουν τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις, καταργούν τον κατώτερο μισθό, τις τριετίες και τα επιδόματα, φέρνουν εφιαλτικές ανατροπές στο ωράριο εργασίας, αυξάνουν τα όρια ηλικίας για σύνταξη στα 67 χρόνια.
      Διαμορφώνουν συνθήκες ασφυξίας για τους μικροεπαγγελματίες, ακόμα περισσότερα λουκέτα σε μικρομάγαζα με τη νέα φοροληστεία που ετοιμάζουν. Καταργούν το αφορολόγητο για επαγγελματίες και αγρότες.
      Με την τρομοκρατία, τις συκοφαντίες για κλάδους που αγωνίζονται, θέλουν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου. Η σιωπή, η μοιρολατρία δεν οδηγούν πουθενά ! Όποιος δε συμμετέχει στον αγώνα σκάβει μόνος του το λάκκο που θα τον ρίξουν. Παρουσιάζουν τη σιωπή σαν συμφωνία, σαν στήριξη στη βαρβαρότητα που νομοθετούν. Ο δρόμος της σωτηρίας του λαού είναι η οργάνω-ση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές. Είναι η δύναμη του οργανωμένου, ταξι-κού αγώνα.
      Πάρτε αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τώρα που ανακοινώνονται τα βάρβαρα μέτρα !
      Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε: Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα. Ένα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία, αν ο λαός δεν πάρει τώρα την υπόθεση στα χέρια του.
Έχουμε χρέος, να μην επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν εμάς και τα παιδιά μας στην πείνα και την εξαθλίωση!
      Δεν πρέπει να παρασυρθεί κανένας εργαζόμενος από την απάτη ενός άλλου μίγματος διαχείρισης της κρίσης. Καμιά επιμήκυνση, καμιά ρήτρα αντικατάστασης, νέα αναδιάρθρωση του χρέους, καμιά αναπτυξιακή πολιτική που θα τονώνει τα κέρδη του κεφαλαίου, δε θα βελτιώσει τη ζωή του λαού, δε θα μας γλιτώσει από τη χρεοκοπία που ήδη ζούμε.
     Ξέρουμε ότι πολύς κόσμος με αριστερές ανησυχίες, σήμερα έχει εναποθέσει, έχει στηρίξει κάποιες ελπίδες του στο ΣΥΡΙΖΑ ως «αριστερό» κόμμα. Κάποιοι περιμένουν να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και διαπραγματευτεί καλύτερα μέσα στην ΕΕ, μήπως κάνει καλύτερες συμμαχίες. Προεκλογικά μιλούσε για καταγγελία του μνημονίου και μετεκλογικά τα μάζεψε. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να περιμένει να δοκιμάσει κάποιο κυβερνητικό σχήμα διαχείρισης τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή και ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση καταδεικνύει συνολικά τη χρεοκοπία της λεγόμενης «κυβερνώσας αριστεράς». Θυμηθείτε τι έγινε στην Ιταλία, τη Γαλλία και αλλού, όπου η αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόσθηκε με αριστερή ταμπέλα.
      Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, των δανεια-κών συμβάσεων, των εφαρμοστικών νόμων και του μεσοπρόθεσμου,  που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών. Στο πραγματικό δίλημμα "με τα μονοπώλια ή με το λαό", μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του λαού με πράξεις, όχι με παχιά λόγια.
       Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους !
      Τα μνημόνια των καπιταλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα τα ανατρέψει η οργανωμένη, μαζική, πολιτική πάλη, η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτω-χών αγροτών, με τη συμμετοχή νεολαίας & γυναικών και όχι τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
    Διέξοδος για το λαό υπάρχει ! Δεν βρίσκεται στα ψευτοδιλήμματα των εταίρων της συγκυβέρνη-σης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, αλλά στην πάλη για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα, με αγώνες προσανατολισμένους στην αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
     Καλούμε - και από εδώ από την Αριδαία - τις εκατοντάδες χιλιάδες που λένε «κάτι πρέπει να γίνει» να οργανώσουμε μαζί τη λαϊκή αντεπίθεση. Καμιά αναμονή - Όλοι και όλες στους δρόμους!
    Λαϊκό μπλόκο παντού, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους εκπαίδευσης για να μην περάσουν τα μέτρα ! » , έκλεισε την ομιλία του ο Ουγγρίνος Αλέκος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου