Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Την άμεση δημοπράτηση του οδικού δικτύου εντός Οκτωβρίου ζητά με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη ο Γ.Καρασμάνης



Να δώσει εντολή να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να έχουμε δημοπράτηση ΟΛΟΥ του Εργου, δηλαδή της παράκαμψης Γιαννιτσών και της παράκαμψης Χαλκηδόνας, ζητεί με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο βουλευτής επισημαίνει στον Περιφερειάρχη ότι αυτό συνιστά ¨επείγουσα υποχρέωσή του¨, μετά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία τα οποία ο ίδιος ο Γιώργος Καρασμάνης του κατέθεσε, αλλά και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη, ότι...
<<το έργο είναι ώριμο, έτοιμο να δημοπρατηθεί και ότι η αρμοδιότητα της δημοπράτησής του ανήκει πλέον στην Περιφέρεια>>.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γιώργου Καρασμάνη στον Περιφερειάρχη.                                                         

Γιαννιτσά, 2 Οκτωβρίου 2012

                                                              Αριθ. Πρωτ. : 1004
                                                                  Προς Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας
Θεσσαλονίκη
                                Κοινοποίηση:  Α)    στον  Υπουργό Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας,
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
                     Β) στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνι-
στικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Κύριε Περιφερειάρχα,

        Στις 3/9/2012, έλαβες επιστολή μου, εμπεριέχουσα στοιχεία που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, και με τα οποία απεδείκνυα ότι το έργο <<οδικό τμήμα Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών (παράκαμψη Χαλκηδόνας και ειδικότερα παράκαμψη Γιαννιτσών)>> ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση και με διασφαλισμένη την χρηματοδότησή του. Γνώριζες άλλωστε, ότι  αυτό το είχαν επιβεβαιώσει και οι προκάτοχοί σου (Λιονή/Σιώκος), οι οποίοι ασφαλώς είχαν τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τους ίδιους τεχνοκράτες, των οποίων εσύ σήμερα προΐστασαι.
        Σου θυμίζω ακόμη, την καταλυτική συνάντηση της 20/9/2012 στη Βουλή, όλων των βουλευτών του Νομού και του Αντιπεριφερειάρχη, με τον αρμόδιο για το θέμα Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη. Την χαρακτηρίζω εκείνη τη συνάντηση <<καταλυτική>>, διότι ο Υπουργός με τρόπο απόλυτο, έβαλε μια για πάντα τα πράγματα στη θέση τους τονίζοντας ότι: Το έργο είναι ώριμο, έτοιμο να δημοπρατηθεί. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο έχει εγκρίνει παρόμοια έργα κατά δεκάδες και ότι πλέον η αρμοδιότητα της δημοπράτησης ανήκει στην Περιφέρεια - δηλαδή σε σένα!         Συνεπώς, οφείλεις κ. Περιφερειάρχη, να δώσεις τάχιστα την εντολή, να ξεκινήσουν άμεσα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, όλες οι διαδικασίες(αίτηση χρηματοδότησης, Τεχνικό Δελτίο Πράξης) ώστε, μέσα στον Οκτώβριο να έχουμε τη δημοπράτηση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ - δηλαδή, παράκαμψη Γιαννιτσών και παράκαμψη Χαλκηδόνας.
        Γνωρίζεις βέβαια, ότι υπάρχει η προμελέτη των τεχνικών έργων, η οποία δίνει με πολύ μεγάλη ακρίβεια (80%-90%) τα στοιχεία της κατασκευής. Ετσι, παρέχεται η ευχέρεια, μέχρι την ανάδειξη του αναδόχου της κατασκευής, αυτό το 10% που υπολείπεται, να το συμπληρώσει η περιβόητη μελέτη του 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Ξέρεις, μιλώ για την μελέτη για την οποία εδώ και ένα χρόνο ρωτώ δημόσια - αλλά απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη: πώς είναι δυνατόν μόνον αυτή, να κοστίζει 1,2 εκατομμύρια, όταν ΟΛΕΣ οι άλλες μελέτες, έχουν κοστίσει συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ;
          Όσον αφορά στα διασφαλισμένα 120 εκατομμύρια, ασφαλώς πρόκειται  για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό που, μετά τις ¨εκπτώσεις¨, μπορεί να καλύψει το συνολικό κόστος του έργου. Αλλά, ας μη ξεχνάμε και την ρητή - πολιτική και ηθική - δέσμευση δύο Κυβερνήσεων (Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ), ότι είναι <<διασφαλισμένοι όλοι οι αναγκαίοι πόροι για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου>>.
        Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ενημερώσω, ότι ο λαός της Πέλλας στο σύνολό του, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος - μάλλον θα πρέπει να πω ¨εξοργισμένος¨ - με όλες αυτές τις προεκλογικές αθλιότητες και τα πρωτοφανή μαγειρέματα που επιχειρήθηκαν, με στόχο να ακυρώσουν αυτό το έργο ζωής για το Νομό μας. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να δρομολογήσεις ΑΜΕΣΑ όλε τις διαδικασίες.
        Εννοείται ότι, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου που θα απαιτηθεί, θα είμαι κοντά σου, για οτιδήποτε χρειαστείς.

    Φιλικά

Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ο Θεοδωρίδης και η παρέα του λέγανε ότι το έργο είναι ανώριμο και γιαυτό πήραμε οι Θεσσαλονικείς τα 120 εκατομ. Τώρα, η κολοτούμπα στο μεγαλείο της!!! Να τους χαιρόμαστε τέτοιους πολιτικούς που έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή