Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία η 8η Χορωδιακή Συνάντηση στα Γιαννιτσά



- Συμμετείχαν πέντε Χορωδίες του δήμου Πέλλας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. το βράδυ, στο  Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, οι συναυλίες χορωδιών στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Χορωδιών, που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας.
Η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. κ. Ερασμία Λούσπα, αφού καλωσόρισε όλους τους χορωδούς, τους μαέστρους και τους μουσικούς οι οποίοι που με την παρουσία τους σήμερα, όπως είπε...

«επιβεβαιώνουν την ανάγκη κοινών προσπαθειών για την αναζήτηση των στοιχείων που ενώνουν τους κατοίκους της περιοχής μας», επισήμανε: «Δημιουργήσαμε μία καλλιτεχνική οικογένεια, που υιοθετεί την μουσική, την χορωδία, για να εκφραστεί. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξωτερικεύσει   κανείς  κυρίως  συναισθήματα, αλλά  και  σκέψεις, εικόνες,  ιδέες  και γεγονότα ιστορικά  που καθόρισαν την  πολιτιστική  πορεία  του λαού  μας. Εξάλλου ο  χορός και το τραγούδι αποτελούν πολιτιστικά χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους και αναπόσπαστα συστατικά στοιχεία όλων των πολιτισμικών εκδηλώσεων μας». 

Οι Χορωδίες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
Η μικτή δημοτική χορωδία Κρύας Βρύσης ιδρύθηκε το 2001 με πρωτοβουλία της κυρίας Αλεξάνδρου Ευριάνθης (μέλος και προέδρου της χορωδίας). Η χορωδία αυτή τη στιγμή αποτελείται από 30 μέλη με δάσκαλο μουσικής την κ. Αντωνιάδου Μυροφόρα και συντηρείται οικονομικά από το δήμο   Πέλλας με έδρα το Πνευματικό κέντρο Κρύας  Βρύσης. Έχει εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις ,στο φεστιβάλ χορωδιών του δήμου Θεσσαλονίκης και αρκετές φορές στο φεστιβάλ χορωδιών του Δήμου Μενεμένης, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αετομηλίτσας (Ιωάννινα) αλλά και εκτός συνόρων σε δήμους της Βουλγαρίας και Τουρκίας κατά την επίσκεψή της στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Επίσης έχει εμφανιστεί  σε φεστιβάλ στα Γιαννιτσά για τον Μίμη Πλέσσα, έχει κάνει συναυλίες αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη κ.α. Να σημειωθεί ότι συμμετείχε τμήμα της φιλαρμονικής ορχήστρας  του Δήμου Πέλλας με υπεύθυνους καθηγητές τους Σίμο Κετίκογλου και Ξανθοπουλου Ολυμπία.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Η μικτή χορωδία του Δημοτικής Ενότητας Μεγάλου Αλεξάνδρου, δημιουργήθηκε το 2000 για να καλύψει διάφορες επετειακές εκδηλώσεις, αλλά και να αναβαθμίσει όχι μόνο το Δήμο μας αλλά και τη γύρω περιοχή. Η χορωδία αποτελείται από 40 περίπου μέλη και στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα κλασσικά, έργα από τη Βυζαντινή υμνογραφία, Δημοτικά  και έντεχνα λαϊκά. Το 2001 απέσπασε το 2 ΒΡΑΒΕΙΟ σε πανελλήνιο διαγωνισμό χορωδιών που  έγινε στην Αθήνα. Τη χορωδία διευθύνει  ο μαέστρος  Αντώνης Παπαδόπουλος.
ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
Η Χορωδία της Μικρασιατικής Εστίας Ν. Πέλλας ιδρύθηκε το 2009 στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Είναι μικτή χορωδία  που τραγουδά παραδοσιακά τραγούδια  απ’ όλη την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία (Πόντος - Ιωνία) και τη Θράκη. Έχει στο ιστορικό της αρκετές εμφανίσεις στα πλαίσια του Ν. Πέλλας και σε γειτονικούς Νομούς. Πλαισιώνει τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Την χορωδία διευθύνει ο κ. Στέφανος Καλιωτάκης, Κιθάρα έπαιξε ο Απόστολος Χατζηδήμου.  
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Οι Καππαδόκες» Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
Η αγάπη πολλών κατοίκων του Ν. Μυλοτόπου Δ. Πέλλας για το καλό χορωδιακό τραγούδι, οδήγησε στην ίδρυση της  Μικτής Πολυφωνικής χορωδίας το 2008, ως τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού  Συλλόγου Ν. Μυλοτόπου «Οι Καππαδόκες». Ενός συλλόγου με πολλά χρόνια παρουσίας και πλούσιας δράσης στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής  μας. Η χορωδία αποτελείται  από 25 μέλη και στο ρεπερτόριο της  περιλαμβάνει δημοτικά, κλασσικά, θρησκευτικά, έντεχνα, λαϊκά καθώς και ξένα τραγούδια, συμμετέχοντας σε πολλά  χορωδιακά φεστιβάλ και συναντήσεις. Τη χορωδία διευθύνει ο Μαέστρος: Παπαδόπουλος Αντώνιος.                                                 
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Η  Μικτή Χορωδία  του Δημοτικής ενότητας Γιαννιτσών είναι τμήμα του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας. Ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στους νέους και τη διάδοση της ποιοτικής χορωδιακής μουσικής στον τόπο μας. Έχει λάβει μέρος σε χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ, ελληνικά και διεθνή (3 φορές στο Διεθνές  Αθηνών, 6 φορές στο Διεθνές του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης , 2 φορές στο Διεθνές της Ρόδου, Ναύπακτου, Ξάνθης, Δράμας, Βόλου, Καστοριάς πόλεων της Σερβίας ,Γερμανίας, Κάτω Ιταλίας, Ρουμανίας και στη Κορυτσά  πρόσφατα. Στο ρεπερτόριο της συμπεριλαμβάνονται όλα τα είδη του εντέχνου και μουσικού λόγου: έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά και σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και εκκλησιαστικοί ύμνοι. Αποτελείται από 50 μέλη. Διεύθυνση χορωδίας μαέστρος: Βασιλική Κατσούκα, Πιάνο: ΝΟΥΝΕ  ΔΟΝΙΚΙΑΝ. 
Την εκδήλωση, που και αυτή εντάχθηκε στο επετειακό πρόγραμμα των 100 χρόνων από την μάχη των Γιαννιτσών, τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ενώ παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πέλλας κ. Βασ. Σικοβάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου