Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Επαρχίας Γιαννιτσών





Σήμερα απεργοί εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι αλλά και μαθητές συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Δημαρχείο Πέλλας όπου συμμετείχαμε σε απεργιακή συγκέντρωση σε απάντηση όσων συνεχίζουν την συρρίκνωση των εισοδημάτων και την συνεχή εξαθλίωση όλο και περισσότερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό και ομιλία ο Πρόεδρος του συλλόγου μας όπου εκφράστηκε η αντίθεση μας στην διαρκώς επεκτεινόμενη φτωχοποίηση...

Η οργή ξεχειλίζει  δεν είναι δυνατόν να χάνονται λίστες μεγαλοκαταθετών και να φτιάχνονται λίστες ανέργων.   Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία όλων των παρευρισκόμενων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.  Η πορεία ήταν πρωτόγνωρα μαζική και  δυναμική στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Από εκπροσώπους του συλλόγου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δρομολογούμενες μνημονιακές απολύσεις, αντί ψηφίσματος δόθηκαν συσκευασμένα (ακόμη) γαλακτοκομικά προϊόντα στα βουλευτικά γραφεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ειδικότερα χαιρετίζει την μαζική συμμέτοχη των υπαλλήλων Δήμου και ιδιαίτερα των ορισμένου χρόνου συναδέλφων οι οποίοι επέδειξαν τον μέγιστο βαθμό συνειδητοποίησης. Συγκεκριμένα σε ολόκληρο τον Δήμο Πέλλας δεν λειτούργησε ΚΑΜΜΙΑ υπηρεσία σε ΚΑΜΜΙΑ δημοτική ενότητα.

Αυτός ο αγώνας είναι συνευθύνη κάθε εργαζόμενου, ελεύθερου επαγγελματία ή άνεργου,  μας αφορά όλους. Είναι ένας αγώνας διαρκείας που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο. Αυτός θα καθορίσει αν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δημόσιες επιχειρήσεις και θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
το ΔΣ του συλλόγου

1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ;
    ΜΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ. ΚΑΤΟΧΗ ΕΧΟΥΜΕ!!!!
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΜ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή