Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Καταψηφίστηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου



Ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής με την πρόταση για αντισυνταγματικότητα κατά του πολυνομοσχεδίου, που κατατέθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η οποία απερρίφθη μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Αναλυτικά, επί 217 παρόντων βουλευτών, 170 ψήφισαν «όχι» για την αντισυνταγματικότητα ενώ 47 ψήφισαν «ναι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του πρόεδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για καταρράκωση του θεσμού της δημοκρατίας, καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών ηγέρθησαν υπέρ της πρότασης αντισυνταγματικότητας στη πρώτη ψηφοφορία. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία και απείχε από τη διαδικασία...

Η ονομαστική ψηφοφορία σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να γίνει εντός 10 λεπτών τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής επεσήμανε πως «δεν είναι δυνατόν να δίνετε περιθώριο 1,5 ώρα προκειμένου να συγκληθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές».

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Υπάρχει ένας κανονισμός, ένας σύνταγμα και μια κοινοβουλευτική παράδοση. Στις φανερές ψηφοφορίες είτε με παράσταση είτε με έγερση τεκμαίρεται η αρχή της δεδηλωμένης. Αν κάποιος αμφισβητεί τη δεδηλωμένη που διαπίστωσε ο πρόεδρος της Βουλής σύμφωνα με την κοινοβουλευτική αρχή πάμε σε ονομαστική ψηφοφορία».

Τα ντοκουμέντα της πρώτης ψηφοφορίας υπάρχουν και θα χρησιμοποιηθούν στο ειδικό δικαστήριο τόνισε ο κ. Παππάς από τη Χρυσή Αυγή.

«Η Βουλή δεν λαμβάνει αποφάσεις συγκυριακά με βάση τους τακτικισμούς των κομμάτων. Με κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς και τερτίπια δεν μπορούμε να συζητήσουμε» επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος τη Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ τόνισε προς την αντιπολίτευση πως η πρόταση αντισυνταγματικότητας δεν πρέπει να κατατίθεται για κομματικούς εντυπωσιασμούς, ενώ κατά του πολυνομοσχεδίου τάχθηκε ο Θανάσης Παφίλης από το Κ.Κ.Ε.

Πηγή  skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου