Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Υπόμνημα του βουλευτή Γιώργου Καρασμάνη στον Υπ. Περιβάλλοντος για τα φωτοβολταϊκά



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε υπ’ όψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Υπομνήματα διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά, σχετικά με  την προωθούμενη επιβολή έκτακτης εισφοράς με αναδρομική ισχύ στο τζίρο των εν λειτουργία φωτοβολταϊκών μονάδων, η οποία θα κλιμακώνεται χρονικά και ανά τεχνολογία, μεταξύ 25 και 35%.
Όπως επισημαίνεται στα Υπομνήματα, η βαριά αυτή φορολογία των φωτοβολταϊκών οδηγεί στην ανατροπή κάθε πλαισίου ενεργειακής και επενδυτικής πολιτικής και  θα επιφέρει βαρύτατο οικονομικό πλήγμα στους χιλιάδες επενδυτές...
οι οποίοι στην πλειοψηφία τους πιστεύοντας τις αρχικές εξαγγελίες χρεώθηκαν με υψηλά δάνεια μακροχρόνιας επιβάρυνσης, προσδοκώντας την σε βάθος χρόνου απόσβεση. Αντί αυτού όμως, θα κληθούν να καταβάλουν πρόσθετα υπέρογκα ποσά με προφανή τον κίνδυνο πτώχευσης και εκποίησης της περιουσίας τους. Και το σημαντικότερο, θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην εικόνα της χώρας, με σοβαρό αντίκτυπο σε κάθε μελλοντική επενδυτική  προσπάθεια στον τομέα της ενέργειας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος σ’ αυτήν κρίσιμη φάση που βρίσκεται η Εθνική μας Οικονομία.
Για τους λόγους αυτούς, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη τα συγκεκριμένα Υπομνήματα διαμαρτυρίας και ν’ αποφύγει, κατά το δυνατό, τη λήψη μέτρων που βάλουν κατά των μικρομεσαίων επενδυτών φωτοβολταϊκών και επί πλέον ναρκοθετούν οποιαδήποτε μελλοντική πρόθεση για επενδύσεις διαταράσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αναπτυξιακή δυναμική του τομέα της ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου