Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Καμένη γη... το εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων



Σε έναν διαλυτικό «αιματηρό» πόλεμο εξελίσσεται η σφοδρή αντιπαράθεση στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς χθες όχι μόνο αποχώρησαν οι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος και Γ. Κουράκος, αλλά κατήγγειλαν ευθέως τη διασύνδεση του Γ. Βουλγαράκη με κέντρα που χρηματοδοτούν το κόμμα του Π. Καμμένου. Οι χθεσινές εξελίξεις ξεκίνησαν με την παραίτηση του μέχρι πρότινος γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος ήταν εκείνος που την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε τη σύγκρουση με τον Π. Καμμένο και χθες με την επιστολή της αποχώρησής του, τον κατήγγειλε πως «επιζητούσε τη χαοτική άσκηση μικροπολιτικής, γιατί δεν είχε σχέδιο και πολιτική ατζέντα»...

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι «οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν είχαν καμία δομημένη οργάνωση, αφού κάποιοι επέλεγαν συνειδητά το μικρό. Δεν είχαν σχέδιο, ούτε καν εβδομαδιαία ή μηνιαία πολιτική ατζέντα», ενώ τόνισε πως «φλερτάραμε με το δολάριο, χωρίς καν να γνωρίζουμε τι σημαίνει αλλαγή νομίσματος και το μόνο που καταφέρναμε ήταν να στέλνουμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή».
Η «βόμβα», ωστόσο, έσκασε λίγο μετά την έναρξη της θυελλώδους συνεδρίασης της Κ.Ο., όταν ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Γ. Κουράκος, υποστήριξε ότι του τηλεφώνησε ο Γ. Βουλγαράκης και τον... επέπληξε, λέγοντάς του ότι «τώρα που σας βρήκαμε λεφτά, εσείς πάτε να το διαλύσετε». Σύμφωνα, μάλιστα με τον κ. Κουράκο ανάλογη τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο κ. Βουλγαράκης και με τον Χρ. Ζώη και εμφανίστηκε διατεθειμένος τόσο ο ίδιος όσο και ο πρώην εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. να μεταβούν στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, ώστε να επιβεβαιωθούν οι συνομιλίες τους με τον Γ. Βουλγαράκη.
Στον εισαγγελέα
«Αν υποκρύπτονται άνθρωποι, όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης, που βρίσκουν λεφτά για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εγώ δεν έχω θέση στο κόμμα. Είπα ότι θα πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Το ίδιο προτίθεται να κάνει και ο Χρήστος Ζώης. Ζήτησα από τον Π. Καμμένο να κάνει το ίδιο και αυτός», δήλωσε ο Γ. Κουράκος, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση της Κ.Ο., ενώ λίγο αργότερα στην ανακοίνωση της παραίτησής του έκανε λόγο για επικοινωνιακή παλινωδία, αστοχία συγκρότησης μιας αξιόπιστης πρότασης, απουσία ιδεολογικής ταυτότητας και «πολιτικά άλματα συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γ. Βουλγαράκης, από την πλευρά του, με ανάρτησή του στο twitter ουσιαστικά παραδέχθηκε τις συνομιλίες του με τους Γ. Κουράκο και Χρ. Ζώη, σημειώνοντας πως «είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές, από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον, μετατρέπονται σε ?επιχειρήματα? αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών». Προσωπικά, πρόσθεσε «είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ' οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Π. Καμμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα».
Οσο για τον ίδιο τον Π. Καμμένο, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ισχυρίστηκε (ως όφειλε ενώπιον των εμβρόντητων βουλευτών του κόμματός του) ότι «δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες, ούτε αφεντικά», κήρυξε «ανένδοτο αγώνα κατά της αποστασίας», ενώ αναφερόμενος στις αποχωρήσεις των Κ. Μαρκόπουλου και Γ. Κουράκου υποστήριξε πως «είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απόλυτα ερασιτεχνικό, αλλά προωθούμενο από επαγγελματίες, που στηρίζουν την τρόικα».
Λίγο αργότερα μάλιστα και καθώς είχε κατηγορηθεί πως καθυστερεί τη σύγκληση του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος, προκειμένου να το ελέγχει, ανακοίνωσε την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών με την πραγματοποίηση στις 21 Δεκεμβρίου της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πολιτευτές, οι συντονιστικές επιτροπές και οι γραμματείες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Πηγή  imerisia.gr

2 σχόλια:

  1. Παρακολουθώ όλες αυτές τις ημέρες που εξελίσσεται το "μακελειό" στο συγκεκριμένο κόμμα και απορώ: Όλοι αυτοί που παραιτούνται από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" (τι απαράδεκτο όνομα Θεέ μου!)τώρα κατάλαβαν την "αβάστακτη ελαφρότητα" του προέδρου τους κ. Καμμένου; Τώρα αντιλήφθηκαν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κενός πολιτικά, ιδιοτελής και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική του προβολή και εξέλιξη; Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και θα συνεργαστεί μέχρι και με τον διάβολο για να πετύχει αυτό που θέλει: Μια θέση στην εξουσία και καθημερινή παρουσία στα Μ.Μ.Ε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΙ ΜΕ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή