Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου δανειολήπτη – Πέτυχε «κούρεμα» 26.000 ευρώ



Ένας ακόμη υπερχρεωμένος δανειολήπτης κατάφερε να γλιτώσει το σπίτι του και να πετύχει μεγάλη μείωση των χρεών του προς τέσσερις τράπεζες.Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο 45χρονος που είναι έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, χρωστούσε σε 13 τράπεζες συνολικά το ποσό 215.210 ευρώ. Με την υπ' αριθμ. 458/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου, ο δανειολήπτης πέτυχε «κούρεμα» χρέους ύψους 26.210 ευρώ, ενώ έσωσε από την εκποίηση το σπίτι του.Ο δανειολήπτης ζει και εργάζεται στην περιοχή του Ρεθύμνου ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία που διενεργεί μεταφορές, με μηνιαίο μισθό 1.026,91 ευρώ. Έχει σύζυγο εποχιακά εργαζόμενη
και το Δικαστήριο έκρινε ότι με το εισόδημά της μπορεί να συνεισφέρει στην ομαλή διαβίωση της οικογένειάς τους.
Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη με μηνιαίες καταβολές των 600 ευρώ το μήνα για μία τετραετία, εξαίρεσε από την εκποίηση την κατοικία του, ενώ του χορηγήθηκε περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών.
Μετά την τετραετία, καλείται να καταβάλλει για τους τους εχέγγυους πιστωτές 688,72 ευρώ το μήνα για 15 έτη (180 μήνες) και συγχρόνως για τους αννέγγυους πιστωτές και στις απαιτήσεις αυτών 200 ευρώ/μήνα, χωρίς ανατοκισμό και με μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου κυμαινόμενου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου