Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κρύωσε το... «μεσημεριανό τσάι»



«Κρύωσε» πριν καν... σερβιριστεί το μεσημεριανό τσάι που επρόκειτο να πίνουν κάθε Δευτέρα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Φ. Γεννηματά και Α. Παπαδόπουλος και οι κ. Γ. Μουρούτης και Ν. Τσούτσιας.
Το... φιλόδοξο, όπως αποδείχθηκε, σχέδιο που είχε ο κ. Κεδίκογλου, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων σχετικά με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αλλά και την επικοινωνιακή τακτική, «ναυάγησε» πριν καν ξεκινήσει...
μετά τις επιφυλάξεις που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ αλλά -κυρίως- μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει και ως εκ τούτου να ταυτιστεί με συγκεκριμένες επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή, στην πρώτη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν εκείνος που κατέστησε σαφές ότι η ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμούσε τη συμμετοχή της. Οπως ήταν φυσικό, η έκφραση αυτής της θέσης οδήγησε στο «ναυάγιο», καθώς και η κ. Γεννηματά δεν φάνηκε να είναι ιδιαίτερα θετική ως προς την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τα προβλήματα στο επικοινωνιακό πεδίο είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς η ΔΗΜΑΡ επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση της σε ό,τι αφορά το καθημερινό «πινγκ πονγκ» των ανακοινώσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήθηκε μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι απαντήσεις που δίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην «υπογράφονται» από τον κ. Κεδίκογλου, ο οποίος εκπροσωπεί και τα τρία κυβερνητικά κόμματα, αλλά από τη ΝΔ, κάτι το οποίο και τελικώς συνέβη.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, το «μεσημεριανό τσάι» μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων αναβάλλεται επ' αόριστον... Ο κ. Κεδίκογλου θα συνεχίσει να έχει καθημερινώς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και παράλληλα έχει αναθέσει στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή Ν. Τσούτσια να τους ενημερώνει και για τα θέματα που σχετίζονται με το κοινοβουλευτικό έργο.Παράλληλα, οι εκπρόσωποι Τύπου των υπουργείων, που ούτως ή άλλως έχουν κάθε πρωί σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα εντέλλονται, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, να ενημερώνουν και τους κ.κ. Γεννηματά και Παπαδόπουλο.
Για τα μεγάλα ζητήματα, που δεν αφορούν μόνον την επικοινωνία, θα συνεχίσει να λειτουργεί -ατύπως- η ομάδα που αποτελείται από τους κ. Δημ. Σταμάτη, Δ. Χατζησωκράτη και Φ. Σαχινίδη, ενώ παραμένει πάντοτε ενεργή και η επικοινωνία, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, μεταξύ του πρωθυπουργού και των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη.
Η προσπάθεια αυτή, που έχει ουσιαστικά τρία επίπεδα, θα περιορίσει σημαντικά, σύμφωνα με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τόσο τις «παραφωνίες» στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης όσο και τα παράπονα για έλλειψη ενημέρωσης που εκφράζουν κατά καιρούς οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου