Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αφορολόγητοι οι εθνοπατέρες μας!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΚΕΙ που πάει να στρώσει, μας τα χαλάνε. Χρειαζόμαστε μπροστάρηδες και μας βγαίνουν ουραγοί-παραδοσιακές αμίλητες πάπιες. Σε έδρανα που ίδρωσαν για να κάθονται πάνω τους, σε ένα κοινοβούλιο φωνασκούντων για τα μάτια και συναινούντων για τα συντεχνιακά τους. Ενωμένοι και ομονοούντες οι «ιδεολόγοι» των κομμάτων, με βάση δεδομένων τα καλά και συμφέροντα μόνο για εαυτούς και αλλήλους...

ΓΙΑΤΙ παραμένει η κοινωνία ανάστατη με τους «συντεχνιακούς» στο δρόμο και τους απεργούς να απαιτούν, χτυπώντας τον τουρισμό και απωθώντας τους επενδυτές; Ψηφίστηκε το φορολογικό. Με τα σωστά που ενοχλούν και με τα σκοπούμενα «λάθη» του. Φορολογείται και ο άνεργος, εξοργίζεται ο κοσμάκης του μεροκάματου γιατί δεν είδε κανέναν της οικονομικής ολιγαρχίας να βγαίνει στο δρόμο και ντρέπεται για τους εκλεγμένους (και μη εκλεκτούς) εκπροσώπους του στο Κοινοβούλιο.
ΤΙ…ξέχασαν οι εθνοπατέρες μας των προνομίων τους και του ρουσφετιού; Άλλο ένα προνόμιό τους, που κάνει το «επάγγελμα» πιο ζηλευτό και ελκυστικό. Δεν απαλλάσσουν εαυτούς πλήρως απ’ την φορολόγησή τους μη δώσουν στόχο, τον απαλλάσσουν μερικώς-σχεδόν ολικώς. Με τη μερίδα του λέοντος στη φοροαπαλλαγή για πάρτη τους, μην αλλάξουν τα κοινοβουλευτικά μας ήθη, μη χαθούν οι «παραδόσεις».
ΠΑΣΚΙΖΟΥΝ να πείσουν κατά παράταξη με τους ξαμολημένους «ιδεολόγους» για κομματική προπαγάνδα, χωρίς να βλέπουν πως τους…βλέπουμε. Και, βέβαια, με την κοινή τους πεποίθηση πως προσφέρουν υπηρεσίες στο έθνος και με το άλλοθι του αιρετού. Γι αυτό και δεν πολυσκοτίζονται για τη λαϊκή κατακραυγή. Μοστράρουν ετησίως το «πόθεν έσχες» με τις αποκρύψεις που γουστάρουν, άχνα δεν βγάζουν (δεν απολογούνται) για τα προνόμια και τη φιλοσοφία που τα θέσπισαν, τα λοξοκοιτάζουν περιμένοντας να κάνει ξαστεριά και πληρώνουν. Τι πληρώνουν; Φόρους! Τι φόρους; 20 απ’ τα 100 χιλιάρικα που εισέπραξαν το χρόνο και κλείνουν το μάτι μεταξύ τους.
ΕΠΙΑΣΑΝ για κορόιδο τον ψηφοφόρο τους, περνούν για βλάκα τον φορολογούμενο και η ζωή συνεχίζεται. Με την κρίση στους «κάτω» και τους ψηφοθήρες των κομμάτων στην πιάτσα για (πρόωρο) προεκλογικό αγώνα. Δεν το πρόσεξαν πως προσέξαμε την…απροσεξία τους να εξαιρεθούν απ’ τη φορολόγηση που καίει και ζεματάει. Κι ύστερα; Βαράνε συναγερμό για τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής»!
Ο λαός πληρώνει τα λάθη του θέλει δεν θέλει κι αυτοί, ως ηθικοί αυτουργοί και κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι, επιμένουν. Σε «συνήθειες» κλασικές μην αλλάξει εικόνα και φυσιογνωμία το Κοινοβούλιο των μεγάλων στιγμών και των αθλιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου