Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Γ.Καρασμάνης: «Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση με προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας»



Από το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Καρασμάνη γίνεται γνωστό ότι :
Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την άμεση ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνση Πέλλας, εν όψει μάλιστα του προγραμματισμού των τακτικών μεταθέσεων των αστυνομικών για το νέο έτος 2013.
Ο Γιώργος Καρασμάνης επισημαίνει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α.Δ. Πέλλας λόγω έλλειψης προσωπικού, δυσχεραίνοντας έτσι το έργο κι εμποδίζοντας την εύρυθμη κι απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών της, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από το υπάρχον προσωπικό.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :...

                                                                                         
«Εν όψει του προγραμματισμού για τις τακτικές μεταθέσεις αστυνομικών για το νέο έτος (2013) θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα  λόγω έλλειψης προσωπικού, δυσχεραίνοντας έτσι το έργο κι εμποδίζοντας την εύρυθμη κι απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου του Νομού.
Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα, στα τμήματα Τροχαίας και Ασφαλείας του Νομού είναι ιδιαίτερα εμφανής, με το υπάρχον δυναμικό να μην επαρκεί στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους στην πρόληψη και καταστολή των εγκλημάτων παρά τις παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που αυτό καθημερινά καταβάλλει. Εδώ μάλιστα πρέπει να τονισθεί ότι ο Νομός Πέλλας είναι παραμεθόριος και προβληματικός με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Το πρόβλημα μάλιστα έχει επιδεινωθεί, έπειτα και από την απόσπαση δεκάδων Αστυνομικών στον Έβρο, αποδυναμώνοντας έτσι περισσότερο τις Υπηρεσίες.
Μάλιστα πρόσφατο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας, ανέφερε ότι η αναλογία Αστυνομικών ανά κάτοικο στον Νομό Πέλλας είναι 1 Αστυνομικός για 412  κατοίκους, όταν άλλοι Νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν πολύ μικρότερη αναλογία όπως ο Νομός Κιλκίς : 1 Αστυνομικός για 141 κατοίκους, ο Νομός Χαλκιδικής : 1 Αστυνομικός για 187 κατοίκους, ο Νομός  Πιερίας : 1 Αστυνομικός για 315 κατοίκους, ο Νομός Ημαθίας : 1 Αστυνομικός για 360 κατοίκους και τέλος ο Νομός Σερρών :  1 Αστυνομικός για 388 κατοίκους. Δεν μπαίνω στη λογική του «γιατί» και «πως» στους άλλους Νομούς υπηρετούν πολλοί περισσότεροι αναλογικά αστυνομικοί. Καλώς, κάλλιστα υπάρχουν κι υπηρετούν. Δεν έχει να κάνει ούτε με «τοπικιστικό» ανταγωνισμό, ούτε -πολύ περισσότερο- με φθόνο.
Από όλα αυτά, συνεπάγεται το γεγονός ότι η ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού κρίνεται επιτακτική ανάγκη. Ευκαιρία για την ομαλοποίηση της κατάστασης είναι οι τακτικές μεταθέσεις έτους 2013, έτσι ώστε να ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας με ικανό αριθμό Αστυνομικών και ειδικότερα βαθμοφόρων (Ανθυπαστυνόμων – Αρχιφυλάκων) προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνούμε το γεγονός ότι στις προηγούμενες τακτικές μεταθέσεις του έτους 2012, η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας ενισχύθηκε με τον ελάχιστο αριθμό 2 μόλις Αστυνομικών (1 αστυφύλακα – 1 βαθμοφόρο), κάτι που δεν πρέπει να συμβεί και στις νέες τακτικές μεταθέσεις έτους 2013.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός
Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Πέλλας με την ευκαιρία των τακτικών μεταθέσεων του έτους 2013 ;

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας                                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου