Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μνημείο κακογουστιάς και σπατάλης το σιντριβάνι στο Φιλίππειο.



Μια από τις πολλές κακοδαιμονίες μας είναι και ο μεγαλομανής αρχοντοχωριατισμός μας , που περίτρανα αποδεικνύεται σε δεκάδες έργα κυρίως μεγάλης κλίμακας και φυσικά μεγάλου κόστους, που ποτέ δεν λειτούργησαν και εννοείται ποτέ δεν τα χάρηκαν οι δημότες που τα πλήρωσαν. Χαρακτηριστική περίπτωση το σιντριβάνι έκτρωμα στο Φιλίππειο, έργο Βαμβίνη-Κατσούλα που κυριολεκτικά αποτελεί μνημείο αίσχους, σπατάλης και κακογουστιάς σε  ένα από τα καλύτερα πάρκα της πόλης των Γιαννιτσών. Σε μια εποχή που κανείς δεν έδινε λογαριασμό σε κανένα(αρχές του 2000), η τότε διοίκηση του Δήμου προχώρησε στην κατασκευή μιας ακαλαίσθητης και πέρα ως πέρα δυσλειτουργικής
«πισίνας» ολυμπιακών διαστάσεων στην καρδιά του Φιλίππειου. Μια δεκαετία τώρα είναι εκεί, άδειο από νερό καθώς τα κυβικά που θα απαιτούνταν μάλλον θα αρκούσαν για την υδροδότηση της μισής πόλης, αλλά γεμάτο από τους τεράστιους βράχους (κάποιοι λένε πως η μεταφορά τους και μόνο κόστισε χιλιάδες ευρώ) και επικίνδυνο για τους μικρούς που παίζουν μέσα και πάνω σ’αυτό.

Η εικόνα γίνεται ακόμη χειρότερη από την πλήρη κάλυψη των επιφανειών από τη μανία των «γκράφιτι» που είναι εκεί για να μας θυμίζουν πόσο βάνδαλοι γίνονται ορισμένοι. Η διοίκηση Παπανικολάου δεν φρόντισε να αποκαταστήσει το λάθος γιατί μάλλον την ενδιέφερε η πολιτική εκμετάλλευση του αίσχους. Από τη διοίκηση Στάμκου τίποτα δεν ακούστηκε εως τώρα και μάλλον δεν πρόκειται να ακουστεί. Και η ζωή συνεχίζεται….. 


18 σχόλια:

  1. Καλα κανετε και το θιμιζετε.Δεν ειναι μονο κακογουστο ειναι και επικινδυνο.Ειδικα εκείνα τα διαζωματα ακριβως απο πανω.Εχω δει παιδακι να πεφτει και να σπαει χερι.Ολη η εικονα ειναι ενα δραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλυτη ξεφτίλα .Τέτοιοι άχρηστοι είμαστε που ψηφίζαμε τέτοιους άχρηστους δημάρχους.Κάντε βρε αχρηστοι απλά και όμορφα πράγματα να τα χαίρεται και να τα σέβεται ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τόσους ιδιώτες μηχανικούς στον Δ.Πέλλας θα έπρεπε να σκεφτεί ο Δ.Πέλλας να κάνει έναν διαγωνισμό μελέτης για το συγκεκριμμένο τμήμα.
    Ο Δήμος πρέπει να μπει σε αυτήν την λογική των μελετών και όχι μόνο να εκτελεί και να <> μελέτες κακόγουστες που ουδεμία σχέση έχουν με την αισθητική της πόλης, παρά μόνο με τα υλικά που περίσσεψαν από τις αποθήκες των εργολάβων που αναλαμβάνουν την κατασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρος ότι ο Φίλιππος που θα κοιτάει από εκεί πάνω μόνο περήφανος δεν θα νιώθει για αυτό το έκτρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και να σκεφτεί κανείς πως το αχτύπητο δίδυμο Βαμβίνη-Κατσούλα είχε και την αποκλειστική ευθύνη για την απώλεια του κολυμβητηρίου από την πόλη.Ψιλά γράμματα... θα πείτε για ένα δημότη που ανέχεται τέτοιες ...χοντρές μαλακίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΟ ΦΙΛΕ 10:08,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2009.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συγγνώμη ,αλλά δεν καταλάβατε περι τίνος πρόκειται...είναι ένας κήπος ΖΕΝ.....να τον κοιτάς και να διαλογίζεσαι....πόσο μαλάκας είσαι που τους ψηφίζεις αυτούς που πίσω από γραβάτες και κουστούμια πιστεύουν ότι κρύβουν την απαιδευσιά τους....συνεχίζουν να σας ξεγελάνε δυστυχώς....όσο για τον Στάμκο? δεν νομίζω σ αλλη χώρα γεωπόνος διοικεί νοσοκομεία....σαπιοκοιλιές σας κυβερνούν δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλήθεια, πόσο ΗΛΙΘΙΟΣ μπορεί να είσαι για να ξοδέψεις τόσα χρήματα για να κάνεις ένα τέτοιο έκτρωμα. Και έχουν τα μούτρα και ακόμα τριγυρνάνε στους δρόμους. Αλλά ηλίθιοι ήμαστε και εμείς πρώτα που τους εκλέξαμε και δεύτερον που δεν τους έχουμε πάρει ακόμα με τις ντομάτες όπου και όποτε τους βλέπουμε. ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρατά τις ντομάτες φίλε δεν είναι για πέταμα. Ερχονται δύσκολοι καιροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως το συντριβανι επι Βαμβινη ειχε λειτουργησει και ηταν και εξοχο εξ οσων θυμάμαι!! Μετα επι Παπανικολαου διεκοπη η λειτουργεια οπως και σε αυτο στο Πολυκεντρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι εχουν δικιο λειτουργησε .Και μετά όταν κατάλαβαν πως μπορεί να πνιγεί άνθρωπος το άδειασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να πνιγεί; Κάνετε λαθός! Το συντριβάνι ήταν καλό και εξαιρετικά όμορφο. Τουλάχιστον για μενα
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΡΑΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι συνέβη λοιπόν και εγκαταλήφθηκε στην τύχη και στα χέρια των βανδάλων φίλε των 10;06; Πες μας να μαθουμε και μεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρωτήστε τον τ. Δήμαρχο κο. Παπανικολάου. Επί Βαμβίνη το έργο λειτουργούσε και εξαιρετικής ομορφιάς. Ρωτήστε λοιπόν τον αρχηγό της μειζονος Αντιπολιτευσεως, γιατί το έργο αυτό όπως και τα συντριβάνια του Πολυκέντρου (παλιο νοσοκομείο) και της πλατειας Γκόνου Γιώτα, πήραν αυτήν την που έχουν τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπέρασμα....Ο Παπνικολάου ήταν αλλεργικός στο νερό!

      Διαγραφή