Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση του Υπουργού στον Γιώργο Καρασμάνη για τα δάνεια προς τους αγρότες για φωτοβολταϊκά



Σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή  ο  Γιώργος Καρασμάνης, με την οποία ζητούσε να δοθεί άμεσα λύση για τις περιπτώσεις των εγκεκριμένων δανείων από την ΑΤΕ Leasing προς τους αγρότες για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων που εκκρεμούν έπειτα από τη συγχώνευση της ΑΤΕ με την Πειραιώς, δόθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών  απάντηση με τη διαβίβαση του παρακάτω ( υπ’ αριθ. 164/8-11-2012 ) εγγράφου της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος :..


«  Μετά τη θέση της ΑΤΕ Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση και της συνακόλουθης ανατροπής των δεδομένων και της αδυναμίας κεφαλαιακής ενίσχυσης της ΑΤΕ Leasing η διοίκηση της εταιρείας και τα όργανα της ειδικής εκκαθάρισης ΑΤΕ Α.Ε. καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύντομη εξεύρεση οριστικής  λύσης για τις εκκρεμείς συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης φωτοβολταϊκών πάρκων, που δεν έχουν ολοκληρωθεί και εξοφληθεί.
Προς το σκοπό αυτό και με δεδομένο σε αδυναμία να εκπληρώσει τις σχετικές συμβατικές υποχρεώσεις στο πλαίσιο που διαγράφουν οι νόμοι και το καταστατικό, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ύστερα και από σχετικό αίτημα-εντολή της μοναδικής μετόχου ΑΤΕ Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας για την εκχώρηση-μεταβίβαση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων εκ των ως άνω συμβάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων ( και όχι χαρτοφυλακίου ) σε άλλη ενδιαφερόμενη ελληνική εταιρεία Leasing  ».

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή ο Γιώργος Καρασμάνης επανερχόμενος με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερο τη διαδικασία  για την εξεύρεση λύσης, δεδομένου ότι υπάρχουν ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με ημερομηνίες που λήγουν για να ολοκληρώσουν οι συγκεκριμένοι αγρότες τα φωτοβολταϊκά τους πάρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου