Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ένας Έλληνας για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης



Ένας Έλληνας, ο Τζον Κατσιματίδης, ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο δισεκατομμυριούχος Κατσιματίδης ήταν παλαιότερα υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος και ενίσχυε οικονομικά υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, όπως τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον.

Τα τελευταία χρόνια ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και προσδοκεί να είναι ο υποψήφιός του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές...


Ο κ. Κατσιματίδης επιδιώκει να διαδεχτεί στο ανώτατο αξίωμα της αμερικανικής μεγαλούπολης τον επίσης δισεκατομμυριούχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ (Ρεπουμπλικάνο- ανεξάρτητο), ο οποίος το 2008 κατάφερε να αλλάξει τη νομοθεσία και από δυο συνεχόμενες θητείες που δικαιούταν, να επανεκλεγεί το 2009 για μια τρίτη τετραετή θητεία.

Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1948 και σε ηλικία 2 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική. Είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Red Apple και της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ Gristedes.

Ο κ. Κατσιματίδης δήλωσε ότι έφτασε στην κορυφή και θέλει τώρα να κάνει αυτό που μπορεί να κάνει για την πόλη της Νέας Υόρκης.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου