Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Στους Υπουργούς το ψήφισμα του ΔΣ Έδεσσας για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή την Παρασκευή 25/01/2013  το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, που αφορά την υλοποίηση – μετεξέλιξη του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι».
Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα, με το νέο πρόγραμμα «κατ’ οίκον φροντίδα των συνταξιούχων» που υλοποιείται πλέον από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εξαιτίας της θέσπισης εξαιρετικά αυστηρών κριτηρίων, όπως ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και εισόδημα κάτω των 7.715 Ευρώ, αποκλείονται από αυτό μεγάλες ομάδες δικαιούχων...

Ο Γιώργος Καρασμάνης ζητάει από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας & Υγείας, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ανάγκη να συνεχισθεί η προσφορά υπηρεσιών πρόνοιας και φροντίδας στον ευπαθή πληθυσμό, χωρίς αποκλεισμούς.
Επίσης τονίζει πως το πρόγραμμα «κατ’ οίκον φροντίδα των συνταξιούχων» πρέπει να είναι επί της ουσίας διάδοχο του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» ώστε να εξυπηρετούνται όλοι όσοι χρήζουν άμεσης βοήθειας και συμπαράστασης όπως άλλωστε συνέβαινε έως σήμερα και παράλληλα ζήτησε να διασφαλιστεί η εργασία του υφιστάμενου προσωπικού του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» που υλοποιούνταν μέχρι στιγμής από τους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου