Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Επεισόδιο στη Βουλή: «Τι λες μωρή;» - «Αντε βρε παλιοτσόκαρο»



Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή με πρωταγωνίστριες δύο βουλευτίνες, την Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ και την Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Μακρή προσέβαλε τη μνήμη του πατέρα της κ. Βούλτεψη, γνωστού δημοσιογράφου, Γιάννη. Ολα ξεκίνησαν από έναν καυγά του Τέρενς Κουίκ στην Ολομέλεια διότι ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο. Η Ραχήλ Μακρή έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Κουίκ προκαλώντας την αντίδραση της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη. ΟΙ διάλογοι που ακολούθησαν ήταν εκρηκτικοί:..

·         Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;»
·         Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.»
·         Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν ολοι Εσύ που μεγάλωσες;»
·         Ραχήλ Μακρή: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε που και πως μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;»
·         Βούλτεψη: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;»
·         Ραχήλ Μακρή: «Αμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν.»
·         Σοφία Βούλτεψη: «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»
Στο άκουσμα της ανοίκειας επίθεσης η ένταση κορυφώθηκε. Υπάρχουν βλέπετε πολλοί ακόμα που θυμούνται ότι ο αξέχαστος και αριστερός στα νιάτα του- προτού συνεργαστεί με τον Κ. Μητσοτάκη- μπαρμπα- Γιάννης, υπήρξε ένας από τους λίγους αλλά θαρραλέους και έντιμους δημοσιογράφους, όπως οι Κ. Παπαϊωάννου(σ.σ: ο μετέπειτα εκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι») και Γ. Ρωμαίος, κατοπινός υπουργός Δ. Τάξης, που αποκάλυψαν το παρασκήνιο της δολοφονίας του Γ. Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε ακαριαία αντίδραση από τη ΔΗΜ.ΑΡ με τους Ασημίνα Ξηροτύρη και Δ. Αναγνωστάκη να λένε εν χορώ στην Μακρή «ντροπή σου! Ο Βούλτεψης ήταν Αριστερός ενώ εσύ είσαι χούντα".
Την ίδια στιγμή, μέσα σε πανδαιμόνιο βουλευτές της Ν.Δ φώναζαν ότι για μερικούς από το κόμμα του Π. Καμένου θα πρέπει να επέμβει ψυχίατρος, ενώ, ενδεικτικό της φορτισμένης ατμόσφαιρας είναι και το γεγονός οτι η Βούλτεψη λίγο αργότερα ξέσπασε σε κλάματα στο καφενείο τη Βουλής.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι κάποιοι βουλευτές κινήθηκαν εναντίον της κ. Μακρή και την κυνηγούσαν στους διαδρόμους της Βουλής.
Παρεμβαίνοντας πυροσβεστικά, ο Τέρενς τηλεφώνησε στην Βούλτεψη, ζητώντας της συγγνώμη και εκ μέρους του Πάνου Καμένου, χωρίς να διστάσει να χαρακτηρίσει. ιεροσυλία όσα ακούστηκαν στην Βουλή για τον Γιάννη Βούλτεψη.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου