Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ενισχύονται τα μπλόκα των τρακτέρ

Πυκνώνουν τ' αγροτικά μπλόκα από κόσμο και τρακτέρ, ενώ σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι Θεσσαλοί στον κόμβο της Νίκαιας θα εξετάσουν την περαιτέρω στάση τους.
Σ' αναμμένα κάρβουνα κάθονται και οι Βορειοελλαδίτες, στον κόμβο της Κουλούρας και τα υπόλοιπα μπλόκα, σε Δράμα, Σέρρες, Καβάλα και Ξάνθη, ενώ χθες μπήκαν στο χορό των κινητοποιήσεων και αγρότες από την Ηλεία.
Χθες, στον κόμβο της Νίκαιας ένταση επικράτησε, όταν επιχείρησαν να μπουν τα τρακτέρ στη νέα εθνική οδό και τελικώς οι αγρότες επέστρεψαν στο σημείο των μπλόκων τους. Το μπλόκο ενισχύθηκε πάντως κι από παραγωγούς της άλλοτε κραταιάς Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας. ..


Στην Ημαθία
Στον κόμβο της Κουλούρας στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο ενισχύθηκε με αγρότες από Πέλλα και Πιερία, ενώ νωρίτερα προσφέρθηκαν στους διερχόμενους οδηγούς κομπόστες και φυλλάδια προκειμένου να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους.
Οι αγρότες ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους και στις Σέρρες. Μπλόκα υπάρχουν στον οδικό άξονα Νέας Ζίχνης - Αμφίπολης, στη διασταύρωση του Δραβίσκου, στη διασταύρωση Μεσοράχης και στον κόμβο των Κερδυλλίων.
Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Εβρο και Ροδόπη.
Σε προσυγκεντρώσεις τρακτέρ κάλεσε χθες ο πρόεδρος, Χ. Γιαννόπουλος, και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας «Οαση» και κάλεσε αγροτικούς συλλόγους, γεωργούς κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις 7.30 το βράδυ σε πανηλειακή σύσκεψη στον Καρδαμά.
Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκε χθες κι ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, που συναντήθηκε με τον Χρήστο Τσιχήτα κι άλλους αγροτοσυνεταιριστές και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν κοινή σύσκεψη για τ' αγροτικά ζητήματα.
Χθες, ο βουλευτής Κ.Τασούλας σε ραδιοφωνική συνέντευξη ανέφερε: «Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί δημόσια αγαθά ή δημόσια μέσα για να πιέσει για το δίκιο του, όσο δίκιο και αν έχει (...) Κάποιοι αποφασίσαμε να διορθωθούμε, κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν να είναι αδιόρθωτοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου