Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«Κούλουμα 2013» στον δήμο Πέλλας



Με μεγάλη συμμετοχή των δημοτών και υπό την εποπτεία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. πραγματοποιήθηκε την Καθαρά Δευτέρα, στο Παλαίφυτο του δήμου Πέλλας (στον χώρο της Αγροτολέσχης), η καθιερωμένη γιορτή στο ξεκίνημα της Σαρακοστής, τα γνωστά σε όλους «Κούλουμα».
Από νωρίς το πρωί και με την σημαντική συμβολή των πολιτών -κυρίως γυναικών- από το Παλαίφυτο, υπό τον συντονισμό του προέδρου της Τ.Κ. κ. Γιακουμή Γιακουμίδη, τα τραπέζια στήθηκαν στον στεγασμένο χώρο της Αγροτολέσχης, ενώ εθελόντριες ετοίμασαν την παραδοσιακή φασολάδα και τα Σαρακοστιανά...
τοποθετώντας τα σε ατομικές μερίδες που τις προσέφεραν στους επισκέπτες μαζί με την παραδοσιακή λαγάνα. Η παραδοσιακή μουσική δημιουργούσε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που χόρεψαν διατηρώντας το  γιορταστικό έθιμο.

Επίσης, υπό την εποπτεία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. αλλά χωρίς να είναι σύμμαχος ο καιρός, τα «Κούλουμα» εορτάσθηκαν στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, στο Αχλαδοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου, αλλά επίσης στα Άθυρα, στο Δαμιανό, στην Λεπτοκαριά του δήμου Πέλλας, όπως βέβαια και στον Άγιο Λουκά της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης (Εξωκκλήσι Οσίου Λουκά).
Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις στο Ελευθεροχώρι (και οι οποίες αποτελούν πια θεσμό), φέτος τις διοργάνωσαν η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και ο Σύλλογος Οικοπεδούχων Οικισμού Ελευθεροχωρίου «Το Πάϊκο», στο χώρο των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου