Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας Γιώργου Χοΐδη για την 25η Μαρτίου 1821



Διπλή γιορτή . Θρησκευτική και εθνική , μα πάνω απ΄όλα πανανθρώπινη και οικουμενική.Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ως λύτρωση και εξαγνισμός από το προπατορικό αμάρτημα και η Επανάσταση του 1821 ως ανάταση και απελευθέρωση από την σκλαβιά,τον εξευτελισμό και την τυραννία .
Ο ελληνισμός στην κοσμοϊστορική του πορεία έδωσε συγκλονιστικούς αγώνες για την ελευθερία , τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη . Μέσα σ΄αυτή την πορεία την πολυδαίδαλη , την ανηφορική , την αιματοβαμμένη , με αρκετές σκοτεινές περιόδους , αλλά και δοξασμένη , εξέχουσα και περίοπτη θέση κατέχει το ηρωικό  ΄ 21 , σύμβολο για το έθνος και τους λαούς ...

Σήμερα , όπως και τότε , άνομα συμφέροντα και αλλότριες δυνάμεις ,που δρουν παγκοσμίως, επιβουλεύονται τα δίκαια και τις ελευθερίες του έθνους και των λαών .
Σήμερα , οι μάχες και οι ανταγωνισμοί διεξάγονται κυρίως σε πολιτικό , διπλωματικό , οικονομικό και συχνά αφανές επίπεδο .
Οφείλουμε , λοιπόν , να είμαστε σ΄ ετοιμότητα και επαγρύπνηση , ώστε να διαφυλάξουμε την εθνική μας υπόσταση και να προστατεύσουμε τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα .
    Σήμερα , το πατριωτικό μας καθήκον επιτάσσει ν΄αποδώσουμε τη μέγιστη τιμή και ευγνωμοσύνη στους αγωνιστές και ήρωες του ΄21 , και με σύμπνοια , ομόνοια και ομοψυχία να διασφαλίσουμε το μέλλον και την ανάπτυξη του έθνους . Το οφείλουμε στους προγόνους μας , στις σύγχρονες και στις επόμενες γενιές ,
    Ας μην ακυρώσουμε κι ας μην διαψεύσουμε τις ελπίδες και τα όνειρά τους . Ας τις κάνουμε να νιώσουν αισιοδοξία και υπερηφάνεια , ώστε να ζήσουν με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια .
                                                                                                    ΓΙΩΡΓΟΣ    ΧΟΪΔΗΣ
                                                                                                 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου