Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αγωνία για 38 Ελληνες μαθητές που εγκλωβίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο στην Ουγγαρία λόγω χιονοθύελλας



Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών από το Λύκειο Αμπελώνα Λάρισας στην Ουγγαρία, καθώς έχουν εγκλωβιστεί στο πούλμαν τους που παραμένει ακινητοποιημένο σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της χώρας που έκλεισε λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.Σύμφωνα με τη zougla, το πούλμαν με τους 38 Ελληνες μαθητές εκτελούσε το δρομολόγιο Βιέννη-Βουδαπέστη. Ομως, από το απόγευμα της Πέμπτης το λεωφορείο, όπως και δεκάδες άλλα οχήματα ακινητοποιήθηκαν κοντά στην περιοχή Γκιόρ.
Στο σημείο έχουν μεταβεί ο στρατός, η πυροσβεστική και ο Ερυθρός Σταυρός της Αυστρίας. Παράλληλα, λίγο μετά της 21:30 της Παρασκευής το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
ανακοίνωσε πως ειδικό αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας της Ουγγαρίας, μεταβαίνει στο σημείο, προκειμένου να συμμετάσχει στην ασφαλή μεταφορά των Ελλήνων μαθητών στο πλησιέστερο πανδοχείο.
Την ίδια ώρα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου κλιμάκιο της πρεσβείας θα επιχειρήσει, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, να μεταβεί στο σημείο.
Σε επικοινωνία που είχε λίγο μετά της 21:00 της Παρασκευής η zougla με τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αμπελώνα Λάρισας, Φυτόπουλο Ιωάννη, ο οποίος συνοδεύει τα παιδιά στην εκδρομή, τους ανέφερε πως όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές είναι καλά στην υγεία τους, συμπληρώνοντας πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Ελληνα πρόξενο, καθώς και ότι ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, όσο και με τον κ.Αβραμόπουλο.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει πως όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς και στην Κύπροκαλά στην υγεία τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου