Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Οι 5 συμβουλές για το τέλειο δέρμα



Μπορεί να περιποιείστε το δέρμα σας με μάσκες προσώπου, ενυδατικά προϊόντα και θεραπευτικές αγωγές για τη φροντίδα του δέρματος που θα έκαναν ακόμη και έναν δερματολόγο υπερήφανο, όμως αυτό δεν αρκεί. Υπάρχουν κάποια απλά και σημαντικά βήματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο δέρμα μας, ώστε να επιτευχθεί ένα υγιές και λαμπερό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει. Εφαρμόστε αυτές τις 5 απλές αλλά καλές καθημερινές συμβουλές, και θα δείτε άμεσα θεαματικά αποτελέσματα και πιο καθαρό
δέρμα στη στιγμή.
Εφαρμόστε αντηλιακό 365 μέρες τον χρόνο
Σε βροχή και σε λιακάδα, χειμώνα - καλοκαίρι, είτε έχετε λευκό είτε σκούρο δέρμα, το δέρμα σας είναι ευπαθές στις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είμαστε εκτεθειμένοι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου ακόμη και όταν δεν το αντιλαμβανόμαστε. Θα πρέπει, λοιπόν, να φοράμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διατηρήστε την κρέμα ματιών στο ψυγείο
Θα ωφεληθείτε περισσότερο από την κρέμα ματιών σας αν την αποθηκεύετε στο ψυγείο. Οι αισθητικοί το συνιστούν ανεπιφύλακτα, διότι το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας το πρήξιμο αμέσως. Είναι πιο αποτελεσματικό να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών το πρωί. Δοκιμάστε τις κρέμες που περιέχουν καφεΐνη, διότι έχει την ιδιότητα να μειώνει την περαιτέρω διόγκωση. Επιπλέον, για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης συνιστώνται τα προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια ή ρετινόλη.

Βάλτε τα αντιοξειδωτικά στην καθημερινή διατροφή σας και στην περιποίηση του δέρματός σας
Για να μπορέσετε να απομακρύνετε τη σκόνη και τα στίγματα από το δέρμα σας, πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα από μέσα προς τα έξω. Χρησιμοποιείστε τοπικά προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη Α (ρετινόλη), βιταμίνη Ε και βιταμίνη C απευθείας στο δέρμα και καταναλώστε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, καθώς και άλλα ευεργετικά προϊόντα, όπως το μύρτιλο, το ρόδι και το ελαιόλαδο. Όλα αυτά θα καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες, τα εμφανή σημάδια γήρανσης και τις φλεγμονές του δέρματος. Εξίσου σημαντική η καθημερινή λήψη ενός πλήρους και ισορροπημένου προγεύματος. Ένα σωστό πρωινό περιλαμβάνει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Φροντίστε να μην το παραλείπετε ποτέ.

Ασκηθείτε καθημερινά
Φυσικά και γνωρίζετε ότι πρέπει επιτέλους να πάτε στο γυμναστήριο μιας και έχετε πληρώσει ήδη την ετήσια συνδρομή σας! Όχι όμως μόνο για να μαγνητίσετε όλα τα βλέμματα των λουομένων στις παραλίες το καλοκαίρι, αλλά και για να εντυπωσιάσετε με το λαμπερό και σφιχτό σας δέρμα.
Η γυμναστική μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες, αφού σφίγγει το δέρμα και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος με εμφανές αποτέλεσμα την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και τη σύσφιξη των μυών. Να λοιπόν κι άλλος ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να εξαργυρώσετε επιτέλους τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο!

Κάντε συχνά απολέπιση
Ενώ μέχρι σήμερα μπορεί να πιστεύατε ότι οι αντιγηραντικές και οι ενυδατικές κρέμες ήταν το κλειδί για ένα νεανικό δέρμα, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η απολέπιση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτευχθεί η όμορφη υφή του.

Μία καλή απολέπιση μειώνει τις ρυτίδες, τα σημάδια ακμής και τη θαμπάδα του δέρματος, ώστε να αποκαλύψει το νέο, πιο υγιές και λαμπερό στρώμα δέρματος. Προσοχή, διότι αν έχετε προβλήματα ακμής ή υπερευαίσθητο δέρμα δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκληρό απολεπιστικό, ειδικά αν συνηθίζετε να κάνετε απολέπιση συχνά. Αντ’ αυτού δοκιμάστε ένα ήπιο καθαριστικό που περιέχει λεία μικροσφαιρίδια δύο ή τρεις φορές τη βδομάδα. Επιπλέον, προσπαθήστε να καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας με στρογγυλά βαμβακάκια ώστε να κάνετε και μία, τρόπον τινά, απολέπιση χωρίς να έχετε συνέπειες στο δέρμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου