Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ελεύθερος ο 82χρονος που πήρε δάνειο 19 εκατ. από την Proton Bank



Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ) αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ο 82χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ΕLFE, Γιώργος Γεωργάρας, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για το σκάνδαλο των επισφαλών δανείων της Proton Bank, συμφερόντων του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σε βάρος του 82χρονου κατηγορούμενου όπως και τεσσάρων ακόμη κατηγορουμένων, η ανακρίτρια είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης μετά την… εξαφάνιση και του γιου του ήδη καταζητούμενου, Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργου...


Το κατηγορητήριο σε βάρος του Γ. Γεωργαρά στηρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες σε επισφαλές δάνειο ύψους 19 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε από την Proton Bank ως κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας του. Στη συνέχεια, ωστόσο, φέρεται να τοποθέτησε τα 19 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του Λ. Λαυρεντιάδη και στη συνέχεια να κατέληξαν σε λογαριασμό του προφυλακισμένου επιχειρηματία στην Ελβετία.  Μαζί με τα 19 εκατ. ευρώ στον ίδιο λογαριασμό κατατέθηκαν, φέρονται να κατατέθηκαν και άλλα 54 εκατ. ευρώ, χρήματα που επίσης προέρχονταν από δάνειο από την Proton. Τελευταίο αυτό δάνειο είχε ληφθεί από άλλο κατηγορούμενο στην υπόθεση δήθεν εξαγορά της ELFE. Εγγυητής στο δάνειο αυτό, φέρεται να είχε μπει ο Γ. Γεωργαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 82χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε όλα όσα του καταλογίζοντας με βασικό επιχείρημα πως η επιστροφή των χρημάτων σε λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη έγινε μόνο και μόνο για να εξοφληθούν άμεσα τα δάνεια.

Νέος κύκλος απολογιών

Για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank ύψους 701 εκατομμύρια χρήματα, που κατή τη Δικαιοσύνη έβγαιναν από την Τράπεζα με τη μορφή δανείου για να καταλήξουν στον Λ. Λαυρεντιάδη, ανοίγει νέος κύκλος απολογιών μετά τα πέντε εντάλματα που εξέδωσε η ανακρίτρια συμπεριλαμβανομένου και αυτού που αφορά στον Γ. Γεωργάρα.

Συγκεκριμένα, στην ανακρίτρια απολογούνται οι:

- Αντώνης Ρογκόπουλος, επιχειρηματίας, κάτοχος μετοχών του γηπέδου
Καραϊσκάκη ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης
Λαυρεντιάδης.

- Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνοντας σύμβουλο της εταιρίας Alapis,
συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

- Ιωάννα Τόρη σύζυγος του κ. Βασίλη Καραμούζη, η οποία φέρεται να πήρε
δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας που εν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε για αυτό το λόγο και

-Ηλίας Μακρής ο οποίος εμφανίζεται ως συνεργάτης του επιχειρηματία,
που πήρε δάνειο ως εκπρόσωπος εταιρείας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου