Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΣΔΟΕ: Πάνω από μισά πρόσωπα λίστας Λαγκάρντ έχουν μηδενικές καταθέσεις



Συγκεκριμένα, 918 φυσικά και νομικά πρόσωπα εμφανίζονται με καταθέσεις που κυμαίνονται από 562 εκατομμύρια δολάρια έως... 70 δολάρια, ενώ 1.144 εμφανίζουν μηδενικές καταθέσεις.
Τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των στοιχείων που εστάλησαν από τις γαλλικές Αρχές αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ παρουσίασε στην προανακριτική επιτροπή το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, από τα 2.062 ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, χρηματικά ποσά άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων κατέχουν στους λογαριασμούς τους μονάχα 451 καταθέτες, ενώ περισσότεροι από τους μισούς εμφανίζονται με μηδενικές καταθέσεις...


Συγκεκριμένα, 918 φυσικά και νομικά πρόσωπα εμφανίζονται με καταθέσεις που κυμαίνονται από 562 εκατομμύρια δολάρια έως.. 70 δολάρια, τη στιγμή που 1.144 εμφανίζουν μηδενικές καταθέσεις.

Το πρωί της Πέμπτης εμφανίστηκε ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, πρώην γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών. Όπως αποκάλυψε ο κ. Γεωργακόπουλος, την άνοιξη του 2010, με μεσολάβηση του συνεργάτη του Λεωνίδα Γιαννικόπουλου, εμφανίστηκε κάποιος στο γραφείο του (το όνομα του οποίου δε θυμάται), και του ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του λίστα με ονόματα ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τον πρώην γ.γ., ο άνδρας αυτός ζήτησε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να παραδώσει τη λίστα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε πως ενημέρωσε τον προϊστάμενό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δίχως ωστόσο να λάβει ουδεμία απάντηση επί του θέματος από τον τότε υπουργό Οικονομικών.

Η προανακριτική επιτροπή αναμένεται να καλέσει τον Λεωνίδα Γιαννικόπουλο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η ταυτότητα του προσώπου που προσέγγισε τον κ. Γεωργακόπουλο και τον ενημέρωσε για τη λίστα.


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου