Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Παρουσίαση προγραμμάτων ΕΣΠΑ στην Αριδαία

Στην εκδήλωση παρέστησαν, Σύσσωμη η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας κ. Ευστράτιος Κοτσίδης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πέλλας,  Πρόεδροι Επαγγελματικών Σωματείων και Φορέων του Δήμου Αλμωπίας καθώς και πλήθος επιχειρηματιών και νέων επενδυτών.
Μεγάλη η προσέλευση επιχειρηματιών στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Πέλλας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και την ΕΤΕΑΠ, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 7.00μ.μ.
 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς  Μεταποίηση-Τουρισμός-Εμπόριο-Υπηρεσίες, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».
             
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για την προώθηση των αιτημάτων και προβλημάτων των επιχειρηματιών του Νομού,  τα οποία όπως ανέφερε μεταφέρονται με ένταση, αγωνία και αγανάκτηση στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για να γνωρίσουν την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις της ακριτικής Πέλλας, τόσο από τις πιεστικές και υπερβολικές φορολογικές υποχρεώσεις, όσο και από το έντονο πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας που συνεχίζει να ταλανίζει τον επιχειρηματικό κόσμο.
            Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς  Μεταποίηση-Τουρισμός-Εμπόριο-Υπηρεσίες, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», τόνισε τα σημαντικά πλεονεκτήματα και επισήμανε πως η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, είναι μονόδρομος για να βγούμε από την κρίση.
Παράλληλα, κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες του Νομού Πέλλας να τολμήσουν να επενδύσουν, ώστε να έχουν τις προϋποθέσεις για το καλύτερο επιχειρηματικό αύριο έχοντας την στήριξη του επιμελητηρίου για κάθε επενδυτικό τους βήμα. 
            
 Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Έργου της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Αθανάσιος Κακούδης που ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης , παρουσίασε όλα τα βασικά στοιχεία του προγράμματος όπως  την ταυτότητα του προγράμματος, τους φορείς διαχείρισης αυτού, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο, τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν, τις σημαντικές διευκολύνσεις του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων καθώς και τα σημεία προσοχής για την ορθή υποβολή της πρότασης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Μετά την παρουσίαση του κ. Κακούδη, ακολούθησε συζήτηση με τον συντονισμό του ειδικού Συμβούλου του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Βλαδίκα Γεώργιο στην οποία απαντήθηκαν δεκάδες ερωτήσεις των παρευρισκομένων επιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου