Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στην Αμερική στέλνουν οι γονείς του Πρωτόπαπα τις εξετάσεις του - «Ο Θεός θα αποφασίσει πια για την τύχη του»

Απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις πλευρές σχετικά με την κατάσταση υγείας του Τόμας Πρωτόπαπα, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική του ΚΑΤ. Η οικογένειά του εξαντλεί όλα τα περιθώρια στέλνοντας τις εξετάσεις του στην Αμερική.
«Χθες επρόκειτο να έρθει και ένα team γιατρών για να δει τον Τόμας, αλλά μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτό δεν είχε νόημα. Πια ο Θεός θα αποφασίσει για την τύχη του. Οι γιατροί του ΚΑΤ έχουν κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά είναι τέτοια η φύση των τραυμάτων στο κεφάλι που δεν αφήνει πολλά περιθώρια (...) Εμείς και οι γονείς του θα κάνουμε τα πάντα. Θα εξαντλήσουμε κάθε ελπίδα. Συναποφασίσαμε με τους
γιατρούς του ΚΑΤ να στείλουμε τις εξετάσεις στην Αμερική. Αυτό θα γίνει σήμερα ή αύριο. Θέλουμε να έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Να μην υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και δεν το κάναμε». Αυτό δήλωσε στο fthis ο Γιώργος Πρωτόπαπας, θείος του Τόμας και γενικός διευθυντής στα Παιδικά Χωριά SOS.
Προσθέτοντας, σχετικά με το αν σκέφτονται να τον μεταφέρουν στην Αμερική: «Όλα θα εξαρτηθούν από τις απαντήσεις που θα έρθουν από την Αμερική. Ακόμη και αν θέλουμε... αν δεν γίνεται να μεταφερθεί στην κατάστασή του; Είναι πράγματα που θα σκεφτούμε μετά. (...) Ο Τόμας θα παραμείνει διασωληνωμένος στην εντατική για όσο αντέξει ή... μέχρι να γίνει το θαύμα. Οι γιατροί μας λένε ότι λόγω της ηλικίας του και του γεγονότος ότι είναι αθλητής μπορεί και να γίνει το θαύμα και σε αυτό ελπίζουμε».
Ενώ αίσθηση έκανε παλιότερη δήλωση του Γιώργου Πρωτόπαπα, σύμφωνα με δημοσίευμα του madata, όπου εξηγούσε ότι «εξωτερικά, ο Τόμας δεν έχει κακώσεις, αλλά εσωτερικά είναι σαν να εξερράγη ο εγκέφαλός του».
Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει η συγκλονιστική μαρτυρία του εν αποστρατεία αξιωματικού (που ήταν αυτόπτης μάρτυρας): «Το smart ήταν σταματημένο και είχε σηκωμένο χειρόφρενο. Εγώ το είδα στα πενήντα μέτρα και είδα και τον οδηγό του βαν να πηγαίνει κατά πάνω του, γιατί ήταν με τη μια ρόδα στη δεξιά λωρίδα και με την άλλη στην ΛΕΑ. Για αυτό πάτησα φρένο, για να του κάνω χώρο να μην τον χτυπήσει, αλλά το βαν πήγε κατά πάνω του. Τον πέταξε σαν καρυδότσουφλο στον αέρα».
Μάλιστα -σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του fthis- ο μάρτυρας επισκέφθηκε τον ηθοποιό στο νοσοκομείο «Πήγα στο νοσοκομείο, είδα τους συγγενείς του. Τέτοιες ώρες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Έδωσα το τηλέφωνο στη θεία του και είπα πως ό,τι χρειάζονται είμαι στην διάθεση τους. Πήγα και στην τροχαία και έδωσα κατάθεση. Μακάρι να γίνει καλά το παιδάκι, γιατί εδώ που τα λέμε δεν έφταιγε σε τίποτα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου