Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ακης: Είμαι αθώος, είμαι θύμα, δεν έχω μεγάλη περιουσία



Θύμα πολιτικής δίωξης, δηλώνει και πάλι μέσα από τη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Ο πρώην υπουργός κάνει λόγω για κατασκευασμένο σενάριο και αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του αλλά όλο το κατηγορητήριο είναι στον αέρα.
Επίσης, υποστηρίζει ότι δεν έχει άλλη περιουσία παρά το ακίνητο που αγόρασε στη Δ. Αρεοπαγίτου.
Στη συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο, μέσα από τον Κορυδαλλό, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει την καταδίκη του για ανακριβές πόθεν έσχες ως «πρωτοφανές πρόβλημα της δικαιοσύνης»...
ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα εμπρηστικός απέναντι στο Συμβούλιο Εφετών και το παραπεμπτικό βούλευμα προς το πρόσωπό του.
Επιτέθηκε στη δικαιοσύνη τονίζοντας ότι εισέβαλαν παράνομα στο σπίτι του και έκλεψαν προσωπικά δεδομένα, όπως οι χειρόγραφες σημειώσεις του από τις οποίες έφτιαξαν κατηγορίες κατασκευασμένες από άλλες εποχές.
Επισήμανε ότι στο δικαστήριο θα αποδείξει την αθωότητά του, ενώ πρόσθεσε ότι εκεί θα καταθέσει και το ΚΥΣΕΑ και η ηγεσία του πολεμικού ναυτικού με αποτέλεσμα να επέλθει «διαφάνεια για όλους και για όλα».
Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την 8χρονη φυλάκιση και δήμευση του σπιτιού του την χαρακτήρισε ντροπιαστική, ενώ υποστηρίζει πως είναι ένα ζήτημα που ρυθμίζεται εύκολα.
Αναφορικά με το παραπεμπτικό βούλευμα, κάνει λόγο για κατάπτυστο κείμενο και απορεί πως δέχθηκαν να προσυπογράψουν τα μέλη του Συμβουλίου έχοντας ανεπαρκή κατανόηση των γραφομένων. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει προσωπική του εμπλοκή στο θέμα με το μαύρο πολιτικό χρήμα και τις μίζες τονίζοντας ότι το πόρισμα δεν αναφέρει πουθενά το όνομά του, απλά αφορά εταιρείες, ενώ στη διακίνηση των χρημάτων δεν υπάρχει συναλλαγή που να φανερώνει ότι έχει υπογράψει ο ίδιος ή ότι υπάρχει το όνομά του.
Αναφορικά με την κατάθεση ξαδέλφου του, Νικόλαου Ζήγρα τόνισε ότι «ο Ζήγρας είναι ένας άρρωστος άνθρωπος» και δεν μπορεί το δικαστήριο να βασίζεται στην κατάθεση ενός τέτοιου ανθρώπου, ενώ επανέλαβε ότι στις 22 Απριλίου που θα ξεκινήσει η δίκη θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκαλυφθούν «οι ευθύνες των πολιτικών που βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση». Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι συμμετέχει σε κυβερνήσεις από το 1981 και ποτέ δεν είχε ακουστεί το παραμικρό για το πρόσωπό του, ενώ αναφορικά με την περιουσία που φέρεται ότι έχει δήλωσε «σοβαρά βρήκατε την μεγάλη περιουσία; Εχω ένα σπίτι που αγόρασα, το ακίνητο στην Αρεοπαγίτου, το γραφείο μου, το σπίτι στο Ψυχικό και τίποτα άλλο. Δεν θα απολογηθώ για τίποτα». «Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι αυτοί οι κύριοι δεν λαμβάνουν υπόψιν τον ανθρώπινο παράγοντα» δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναφορικά με την προφυλάκιση της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη.
Πρόσθε ότι ξαφνικά κατ ' εντολή με σημαντική πολιτική παρέμβαση υπάρχει ένα ολόκληρο σενάριο για την στοχοποίησή του το οποίο εμπλέκει και τη γυναίκα του που είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.
Το ίδιο επισήμανε και την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία είναι επίσης μητέρα τριών ανηλίκων, ενώ χαρακτηρίζει ως μη σοβαρό το επιχείρημα ότι και οι δύο είναι ύποπτες φυγής από τη χώρα.
Χαρακτήρισε δε ως «αγροίκους» εκείνους που συνέλαβαν τη γυναίκα του.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου