Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Σαμαράς: Λιγότερος ο φόρος στα ακίνητα



Λιγότερος σε σχέση με πέρυσι θα είναι ο φόρος που θα πληρώσουν οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς επιβεβαίωσε ότι υπάρχει η σκέψη να παραμείνει η πληρωμή του λεγόμενου "χαρατσιού" μέσω της ΔΕΗ, σημειώνοντας ωστόσο ότι "είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση και πως θα θεσπιστεί ένας ενιαίος φόρος για την ακίνητη περιουσία. Εφέτος θα επιβαρύνουμε λιγότερο τους κατόχους ακίνητης περιουσίας σε σχέση με πέρυσι"...


"Θα πληρώσουν λιγότερα", τόνισε, σημειώνοντας ότι "τώρα ψάχνουμε το πως θα πληρώσουν εφέτος, εάν θα γίνει από τη ΔΕΗ ή από αλλού. Το συζητάμε".

Ο κ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας της Συνόδου, είπε ότι "γίνεται αναφορά στη Σύνοδο Κορυφής στην ανεργία των νέων, που είναι δραματικό θέμα για την Ελλάδα. Η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Τα μέτρα λιτότητας δεν είναι αυτοσκοπός. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής".

Αναφορικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο για την καταπολέμηση της ανεργίας, επισήμανε ότι θα υπάρξει επανασχεδιασμός του τρέχοντος ΕΣΠΑ και θα γίνει μεταφορά πόρων από άλλα ταμεία προς το κοινό πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων.

Και επισήμανε ότι το μνημόνιο πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα ανάπτυξης και συνοχής, με άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι "ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες δικές μου προθέσεις" και πως "δεν θα υπάρξει αδιέξοδο με τη δόση, το λένε οι πάντες".

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι "επίορκοι", οι "κοπανατζήδες" και όσοι έχουν "προσληφθεί με πλαστά στοιχεία" θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο, "γιατί τους πληρώνει ο φορολογούμενος χωρίς να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον".

"Έχει αρχίσει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης και θέσεων και εργαζομένων σε όλο το δημόσιο. Αυτό θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου", είπε.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου