Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τραπεζικούς λογαριασμούς δημάρχων ανοίγει το ΣΔΟΕ



Φύλλο και φτερό θα κάνει το ΣΔΟΕ τα φορολογικά και τραπεζικά στοιχεία αιρετών που έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα την τελευταία δεκαετία.

Το έναυσμα για τον έλεγχο έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης , οι οποίοι έδωσαν σχετική γραπτή παραγγελία στο ΣΔΟΕ.

Η έρευνα σε πρώτο στάδιο αφορά φορολογικό έλεγχο, άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κλπ) και εφόσον υπάρξουν στοιχεία...
τότε θα να επεκταθεί και στην αναζήτηση τυχόν ευθυνών για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ). Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία το ΣΔΟΕ θα ελέγξει :

-Δημάρχους, αντιδημάρχους οικονομικών υπηρεσιών ,μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.

-Περιφερειάρχες , αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

-Επιθεωρητές: Σώματος επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

Οι εισαγγελείς έχουν ´ήδη αποστείλει και CD με τα προσωπικά στοιχεία των υπό έλεγχο προσώπων ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους Δήμους και περιφέρειες.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου