Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Kατάργηση στην πράξη της εισοδηματικής ενίσχυσης των οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα.



Τον  Αύγουστο του 2012 εκδόθηκε η ετήσια εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης των οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο «Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.».
Την ίδια στιγμή με βάση την αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης το ελάχιστο οικογενειακό εισόδημα για ζευγάρι ορίζεται στις 5.000 ευρώ έχοντας ή μη  εισοδήματα...

Με βάση τα παραπάνω ακυρώνεται ουσιαστικά η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών και χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν πάρει την εισοδηματική ενίσχυση που δικαιούνταν και έπαιρναν εδώ και τόσα χρόνια.
Ταυτόχρονα, ενώ η μονοετής προσχολική αγωγή έχει ενταχθεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση, στην εγκύκλιο αναφέρεται: «Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου.»

                  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε :

·        Να δοθεί άμεσα η συγκεκριμένη εισοδηματική ενίσχυση του 2012 σε όλους τους δικαιούχους της με βάσει και την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών.
·        Να ενταχθεί και η προσχολική αγωγή στην εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών.
·        Να μην υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του 2013.


Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

Γιάννης Γκιόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου