Σάββατο 13 Απριλίου 2013

1st White Minds, «Ουρλιαχτό» από 1.900 φρέσκα μυαλά


Ένα από τα πολλά εντυπωσιακά στιγμιότυπα της εκδήλωσης

Μόνο εάν παρευρισκόσασταν στο 1ο White Minds θα είχατε τη δυνατότητα να ακούσετε το ενθουσιώδες «ουρλιαχτό» 1900 φρέσκων νέων μυαλών που ζούσαν αυτή την πρωτόγνωρη εκπαιδευτική εμπειρία.
Η ιδέα της White Space (www.white-space.gr) να δημιουργήσει μια εκπαιδευτική εμπειρία με υψηλότατο επίπεδο ομιλητών και δωρεάν είσοδο για το κοινό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία αγγίζοντας τον αριθμό των 1900 συμμετεχόντων, οι οποίοι ήταν όλοι φοιτητές.
10 σημαντικοί  Έλληνες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για πάνω από 6 ώρες μοιράστηκαν την εμπειρία τους, φρέσκια, ζωντανή, διαφοροποιημένη γνώση με σχεδόν 1900 νέους και έδειξαν πώς η δημιουργικότητα μπορεί να γίνει καινοτομία οδηγώντας στην επιτυχία και τη διάκριση. 

Από τις 11:00πμ πάνω από 1χλμ ήταν η ουρά, όλων εκείνων που έδειξαν ότι διψούν για γνώση ενώ η παραγωγή που αντίκρισαν μπαίνοντας στην αίθουσα θύμισε μεγάλες διοργανώσεις Ευρωπαϊκού επιπέδου.
Το ξεκίνημα εντυπωσιακό, οι στίχοι του Καβάφη μίλαγαν για το ταξίδι στη γνώση μέσα από το ποίημα «Ιθάκη», με τη φωνή του μοναδικού Sean Connery.
H συνέχεια ακόμη καλύτερη, με τον εμπνευστή του White Minds και συνιδρυτή της White Space κύριο Φώτη Βασιλείου να ξεσηκώνει το κοινό μιλώντας για το πώς η φαντασία γίνεται καινοτομία, ποιό το μέλλον των media, ποιά είναι τα νέα White Spaces (νέες ανεκμετάλλευτες αγορές) για τους νέους και πως μπορούν να τις αξιοποιήσουν.

To video με τις 3 ιστορίες που συγκλόνισαν την Ελληνική κοινωνία (εξέγερση φυλακών Κορυδαλλού, υπόθεση Σορίν Ματέι) εισήγαγε τον κύριο Σταμάτη Μαλέλη, γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Star Channel, που καθήλωσε το κοινό με την ομιλία του και τις ιδέες του για τη νέα τηλεόραση και μίλησε για ακόμη μια φορά για το ήθος που πρέπει να οδηγεί την επιλογή των νέων και έκανε πολλούς να δακρύσουν (ανάμεσα σε αυτούς την από χρόνια συνεργάτιδά του και ομιλήτρια κα Μαρία Γιαχνάκη).

Παίρνοντας τη σκυτάλη η κα Γιαχνάκη, διεθνούς φήμης πολεμική ανταποκρίτρια και δημιουργός της Sceptic Productions, μοιράστηκε για πρώτη φορά με το κοινό της εκδήλωσης το ντοκιμαντέρ «Η Γεωγραφία της μνήμης», που σε λίγο καιρό θα συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα. Το ντοκιμαντέρ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στην εμπειρία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και το χώρο, όπως τον βίωσαν οι λιγοστοί Έλληνες Εβραίοι επιζήσαντες του ολοκαυτώματος. Η συγκίνησή της και η ομιλία της για το πώς το ντοκιμαντέρ μπορεί να γίνει εξαγώγιμο προϊόν ενθουσίασε το κοινό.

Ο κύριος Αλέξανδρος Ντάβος, Διευθυντής Retail Marketing, Σταθερής & Κινητής ΟΤΕ, απογείωσε το κοινό με το αύριο των καταστημάτων και πως θα είναι η αγοραστική μας εμπειρία με την βοήθεια της τεχνολογίας και το κοινό ακόμη ταξιδεύει στο μέλλον........
Μάλιστα, η αναφορά στο στοχασμό του Alvin Toffler που αναφέρει οτι   «Οι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν θα είναι εκείνοι που δεν μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν, αλλά εκείνοι που δεν μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν, και να ξαναμάθουν» έκανε αίσθηση, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη σημαντικότητα της γνώσης και τη δια βίου εκπαίδευσης.

Η ομιλία του συνιδρυτή της White Space, κύριο Γιώργο Βασιλείου για την «Οικονομία των εφαρμογών» και η παρουσίαση 6 πρωτοποριακών διαδραστικών εκδόσεων μέσα από τις πλατφόρμες Android και Apple που η εταιρεία θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν από τα highlights της εκδήλωσης.


Οι ζωντανές συνδέσεις με Νέα Υόρκη, Σικάγο και οι δεσμεύσεις του κυρίου Σταύρο Σταύρου Vice President της Fashion Vodka, για εξεύρεση νέων συνεργατών μέσα από τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης έκανε πολλούς να χαμογελούν με αισιοδοξία.
Ο κύριος Μάριος Πππας σε ζωντανή σύνδεση από το Σικάγο (ιδιοκτήτης του Hellas TV του μεγαλύτερου Ελληνικού IPTV τηλεοπτικού δικτύου για την ομογένεια), ενθουσιάστηκε με την ιδέα του Γενικού Διευθυντή της White Space για δημιουργία του πρώτου web channel για φοιτητές και δέχτηκε να μεταδίδει όλο το πρόγραμμα μέσα από την πλατφόρμα του.
Από τη Νέα Υόρκη, ο Πέτρος Χατζόπουλος, managing partner του μεγαλύτερου ελληνικού δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου εκτός Ελλάδας, μίλησε για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί ένα τεράστιο δορυφορικό δίκτυο που αγγίζει πάνω από 500.000 ομογενείς για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων και ιδεών και πολλοί άρχισαν να σκέφτονται νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Το video με την πιο ανατρεπτική διαδικασία προσλήψεων που έχει γίνει ποτέ, η έρευνα για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και το πώς οι υποψήφιοι πρέπει να κατακτήσουν τη θέση εργασίας που ονειρεύονται ήταν ένα από τα εντυπωσιακά κομμάτια της εκδήλωσης, δια χειρός Χρήστου Κούκιου, Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας Velti, μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο του mobile.
Το 1ο White Minds, έκλεισε με την κυρία Κατερίνα Φλάκα, manager της Ευρωπαϊκής πύλης Eures, που έδειξε τι σημαίνει κινητικότητα στην εργασία και αποκάλυψε πως μπορούν οι νέοι να «ανακαλύψουν» μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που τους περιμένουν στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στις συγκινητικές ομιλίες των φοιτητών Αντώνη Παπαθανασόπουλο και Γιάννη Αναστασόπουλου, εκ των κύριων υποστηρικτών της εκδήλωσης που κατέδειξαν  την ανάγκη που έχουν οι φοιτητές για τέτοιες πρωτοβουλίες!   


Και κάτι τελευταίο, ανέφερε ο κύριος Φώτης Βασιλείου πριν κλείσει την πρωτόγνωρη εμπειρία του 1ου White Minds.
«H White Space» αναλαμβάνει την χρηματοδότηση, την παραγωγή σε ibook και τη διεθνή προώθηση της πιο πρωτότυπης ιδέας ντοκιμαντέρ που θα στείλουν συμμετέχοντες φοιτητές του Athens White Minds, έχοντας στο πλευρό του στην παραγωγή τον κύριο Σταμάτη Μαλέλη και την κυρία Μαρία Γιαχνάκη και το κοινό παραλήρησε!

Κλείνοντας, το Athens White Minds και η White Space οφείλουν να ευχαριστήσουν δημοσίως όλους τους ομιλητές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για τους νέους ανθρώπους καθώς επίσης και τους 50 εθελοντές φοιτητές που συνεργάστηκαν άψογα για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Το επόμενο White Minds έρχεται, αλήθεια τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου