Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Λαμπαδηδρομία και τελετή Αφής στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»



Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄ , θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, με τη συμμετοχή Δρομέων από όλο τον κόσμο. Η εκκίνηση της διαδρομής των 42.195μ, θα γίνει στην Πέλλα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 8.00 π.μ., ενώ θα πραγματοποιηθούν και δρόμοι 5.000μ, 10.000μ, δρόμος 1.000μ μαθητών Δημοτικών Σχολείων και δρόμος 1.000μ Κοινωνικής Προσφοράς.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, για πρώτη φορά,  το Σάββατο 20 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία και τελετή Αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας, με ιδιαίτερο τελετουργικό και απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της περιοχής μας...

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος της τελετής Αφής, είναι ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, δημιουργός της τελετής ΄΄Πανανθρώπινον Μαραθώνιον Κάλεσμα, Μαραθών 2.500 έτη φωτός΄΄, στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων, τον Σεπτέμβριο του 2010.
Στα μουσικά και χορικά δρώμενα. θα συμμετέχουν το τμήμα χορού του Αλεξάνδρειου  Δημοτικού  Ωδείου Πέλλας, η χορωδία και η φιλαρμονική Δήμου Πέλλας .
Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών , προετοιμάζεται εντατικά για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της Διοργάνωσης , που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ3, TV 100, TV Μακεδονία και από Διεθνή ΜΜΕ.
                                                              ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Όσοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν τις ομάδες εθελοντών εκκίνησης, γραμματείας, φύλαξης διασταυρώσεων, υποστήριξης ανεφοδιασμού, παραλαβής ρουχισμού δρομέων , καθαρισμού, μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο αθλητισμού Δήμου Πέλλας. 
                                                       
                                                       ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ  1.300μ

 Ο Δήμος Πέλλας , διοργανώνει Δρόμο 1.300 μ. για παιδιά και για ενήλικες , που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου, στην Πέλλα, ώρα 8.15πμ.
Στα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα συμμετοχής .
Πληροφορίες – εγγραφές :
- Γιαννιτσά : Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Πέλλας,  τηλ 2382 3 50809  -Υπεύθυνη :  Δώρα Συλλέκτη
- Πέλλα  /πρώην Δημαρχείο,  τηλ 2382 3 51770 -Υπεύθυνη : Μελωδία Μπουμπούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου