Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επίσημη κλήτευση Παπανδρέου στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ



Εμπλοκή με το υπόμνημα Παπανδρέου προέκυψε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όχι όμως λόγω του περιεχομένου του, αλλά για τον ανεπίσημο τρόπο με τον οποίο ζητήθηκε η κατάθεσή του στην Επιτροπή.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η πλειοψηφία (σ.σ. 8 υπέρ (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ, Χ.Α) 1 κατά (ΠΑΣΟΚ) )  της Επιτροπής αποφάσισε να κλητεύσει επίσημα τον πρώην πρωθυπουργό, για την ερχόμενη Τρίτη, και να θεωρήσει τυπικά το υπόμνημά του ως απαράδεκτο.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Παπανδρέου και στην
περίπτωση που δεν υπάρξει τότε θα «θεωρηθεί άρνηση μαρτυρίας».

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι σε μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται απίθανο να ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού. Αλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιμείνει στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου αρνηθεί να καταθέσει.

Πέραν αυτού και σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να υπάρξει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία να του ζητείται να αρνηθεί να χορηγήσει νέα άδεια στον κ. Παπανδρέου για το εξωτερικό.

Το συγκεκριμένο αίτημα όμως δεν μπήκε σε ψηφοφορία ενώ κατά πληροφορίες θα το καταψήφιζε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα ξαδέλφια πριν από το Πάσχα

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, φέρεται να είχε νέα επικοινωνία με τον διευθυντή του τμήματος του ΣΔΟΕ που διενεργεί έρευνες για την κινητή και ακίνητη περιουσία των τεσσάρων συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρκογιαννάκης έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι έρευνες εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς και πως η έκθεση για το αν δικαιολογούν ή όχι τις καταθέσεις τους οι συγγενείς του πρώην υπουργού που διεγράφησαν από την λίστα Λαγκάρντ θα είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες και πιθανότατα πριν από το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου