Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Έμεινε εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟ



Ο Παναθηναϊκός έκανε 36 (!!!) τελικές, όμως ο Γιαννακόπουλος... κατέβασε ρολά! Οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με τον Πανιώνιο και «χαιρετούν» την Ευρώπη! Χοντρό κράξιμο με την λήξη! 

Βονόρτας ο τέταρτος!
Ζεσουάλδο Φερέιρα, Χουάν Ρότσα, Φάμπρι Γκονζάλεθ και τώρα Γιάννης Βονόρτας. Ο τέταρτος προπονητής για τον φετινό Παναθηναϊκό έκανε ντεμπούτο απόψε κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Έλληνας τεχνικός δεν ετοίμαζε κάποια έκπληξη, γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 και επανέφερε τον Σισοκό στον άξονα της μεσαίας γραμμής...

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Χουχούμης, δεξιά ο Σεϊταρίδης και στο κέντρο της άμυνας ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Πίντο. Βιτόλο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Ζέκα και Σισοκό. Μπαρμπαρούσης, Κουίνσι στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Φιγκερόα.
Ανώτερος και «φλύαρος»
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, όπου ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα και είχε την ευκαιρία του Αραβίδη, ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής χάρη στο εξαιρετικό παιχνίδι του Ζέκα, περιόρισε τους «κυανέρυθρους» σε παθητικό ρόλο αλλά αρκετές φορές έκανε το εύκολο λάθος ή το κάτι παραπάνω στην τελική πάσα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι «πράσινοι» αναλώθηκαν σε δίχως αποτέλεσμα ατομικές ενέργειες. Προσπάθειες που δίχως κανένα πρόβλημα, «καθάριζε» η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.
Στις δύο-τρεις καλές στιγμές που «έφτιαξε» ο Παναθηναϊκός, βρήκε απέναντι του, τον Γιαννακόπουλο. Ο πορτιέρο των είπε «όχι» σε Φιγκερόα και Πίντο, καταγράφοντας εξαιρετικές επεμβάσεις και ήταν ο... υπεύθυνος για το 0-0 του πρώτου μέρους ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Μονότερμα αλλά είχε Γιαννακόπουλο!
Κατοχή της μπάλας, στρωτό ποδόσφαιρο, ανοίγματα στα άκρα, φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ο Παναθηναϊκός έδειξε όρεξη και πλάνο στο παιχνίδι του αλλά στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα, τι να τα κάνεις; Το «τριφύλλι» έμεινε στο 0-0 με τον Πανιώνιο, χάνει όπως όλα δείχνουν το... τρένο της Ευρώπης και μπορεί μόνο να ελπίζει σε δικό του «εξάποντο» και γκέλες του ΠΑΣ και της Ξάνθης. Δύσκολα, πολύ δύσκολα πράγματα.
Το ρίσκο του Βονόρτα να παίξει με τρεις επιθετικούς(Φιγκερόα, Αποστολόπουλο, Τοτσέ) ήταν το λογικό αλλά στην πράξη δεν έφερε αποτέλεσμα παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του. Αιτία; Ο Νίκος Γιαννακόπουλος. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, «κέρβερος» και με διαφορά ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου κατέβασε ρόλα, είχε στο ενεργητικό του σπουδαίες αποκρούσεις και κράτησε μέχρι τέλους το μηδέν.
Μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει το... ανάποδο από την εικόνα του ματς στο φινάλε. Ο Πανιώνιος έβγαλε στη κόντρα δύο μεγάλες φάσεις αλλά ο Καρνέζης κράτησε τα προσχήματα.

MAN OF THE MATCH:
Νίκος Γιαννακόπουλος. Χωρίς τις δικές του επεμβάσεις, ο Πανιώνιος δεν θα είχε καμία τύχη απόψε στο ΟΑΚΑ. Καθοριστικές αποκρούσεις, σταθερότατος σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και φύλακας-άγγελος της εστίας του. Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον πιτσιρικά.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κώστας Μπαρμπαρούσης. Δεν είναι τυχαίο πως από την στιγμή που βγήκε από το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έχασε κάτι από την ενέργεια που είχε στην ανάπτυξη του. Ο νεαρός ακραίος έκανε καλό παιχνίδι, έτρεξε με την μπάλα και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Kουίνσι. Ο Γκανέζος έχει αποδείξει το εξής απλό τη φετινή αγωνιστική περίοδο: είναι στην αποστολή όποτε εκείνος γουστάρει, παίζει όποτε εκείνος κρίνει ότι είναι το σωστό τάιμινγκ και γενικά κάνει ότι θέλει. Κόντρα στον Πανιώνιο ήταν με εξαίρεση ένα μακρινό αδύναμο σουτ, εξαφανισμένος. Σωστά αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο Παναθηναϊκός περίμενε περισσότερα απόψε από τον Αργεντινό, ο οποίος βρέθηκε σε κακό βράδυ. Είχε στιγμές που θα μπορούσε να τις τελειώσει σωστά, όπως την κεφαλιά στα τελευταία λεπτά, όπου περνάει άουτ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτησία του Κομίνη. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, διαμαρτύρεται για ένα τράβηγμα μέσα στην περιοχή του Παντίδου στον Τριανταφυλλόπουλο στο 70'.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός αλλά δεν μιλάμε για φιλικό προετοιμασίας όπου μετράει η εμφάνιση και όχι το αποτέλεσμα. Το «τριφύλλι»... καιγόταν για βαθμούς, ώστε να παραμείνει ζωντανός για τα πλέι-οφ αλλά δεν τα κατάφερε. Έμεινε στο 0-0 με τον αδιάφορο και σωμένο Πανιώνιο, σπατάλησε σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι και μετά από το 1997 φλερτάρει όσο ποτέ άλλοτε να μείνει εκτός Ευρώπης! 
Λογικό και επόμενο ο κόσμος να... κράξει στο φινάλε και να ζητήσει από τους παίκτες να πετάξουν τις φανέλες!
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου